Любопитно Полезно Факти

Вие сте това, с което се храните

 

Здравословното, балансирано хранене няма абсолютно никакви недостатъци. Организмът, който получава всички важни хранителни вещества, може да изпълнява функциите си най-добре. Разнообразието е важно за здравословното хранене и начин на живот. Пресните плодове и зеленчуци са богати на важни витамини и минерали, които ви поддържат тонизирани и енергични. Освен това те съдържат много хранителни фибри, които помагат при храносмилането. Много вода и чай предотвратяват дехидратацията и поддържат кожата млада и свежа.

Така наречените “празни калории”, които натрупваме, когато посещаваме заведения за бързо хранене или приемаме сладкиши, както и консумацията на безалкохолни напитки и алкохол, осигуряват много енергия, но съдържат много малко хранителни вещества и за разлика от зеленчуците или протеините, не ви карат да се чувствате пълноценно сити за дълго. Всъщност, те причиняват повишаване на теглото, а гладът се връща малко след храненето. Следователно те трябва да се приемат умерено. В допълнение, приемът на правилните съставки, съдържащи се в здравословните храни и начинът, по който се храните, са от решаващо значение. Не яжте докато вървите, стоите, гледате телевизия или работите, а оставете време да направите нещо за вашето лично здраве и да си починете, за да се насладите на храната си. Тялото ви ще ви благодари за това.

Намерете начин да се отпуснете вечер и почивайте повече. Оставете грижите си зад себе си. Може да звучи тривиално, но краткото дълбоко дишане може да предизвика чудеса при стрес. Седнете на слънце и изкючете ума си по време на обяд. Кратка дрямка, преди децата да се завърнат у дома от училище, ще ви даде повече енергия за останалата част от деня – “power napping” е просто съвременен термин за добре известна дейност. Кратката следобедна почивка от около 15 до 30 минути релаксира тялото и ума. След това можете бързо да се върнете на работа, защото няма да попаднете в дълбок сън за толкова кратко време. Не на последно място, важно е да се постигне достатъчно сън на регулярна основа. Отпускащата вана с мехурчета и аротаматизирани свещи след дълъг работен ден ще ви помогне да заспите дълбоко и да се наспите добре – в края на краищата и утре е ден.

 

Свързано изображение

Подобни публикации

Как се пресича улица във Виетнам?

admin

В търсене на ремонт на перални онлайн

admin1

Правила за безопасност на детската площадка

admin