Обща категория

Видове детски играчки и ползите от игрите с тях за детското развитие

Бои за рисуване с пръсти

Най-общо различните видове детски играчки могат да бъдат разделени на три групи – такива, които символизират реалния живот, такива, които му помагат да се справи с агресията и образователни играчки.

Първата група може да включва различни комплекти – кукли, къщички за играчки с мебели и стаи, детски къщи за игра, както и копия на предмети от бита и ежедневието.

Играчките, които помагат на детето да насочи неизбежно възникващата периодично агресия са от втората група и те  включват фигурки на войници, други военни играчки, спортна екипировка и други. С тяхна помощ детето ще стане по-спокойно и послушно.

Играчките от третата група включват книги за оцветяване, пластилин, настолни игри, конструктори, пирамиди и много други, които ще развият логиката, двигателните и други умения на детето.

Да разгледаме по няколко примера от различните видове и играчки и ползите, които те носят на децата.

Бои за рисуване с пръсти

Всяко дете заслужава да е малко изцапано от време на време. Можете да постелите подходяща кърпа на пода, за да предотвратите съсипването на килима и да оставите детето да вилнее на воля. Творческият процес е много полезен за него.

Къща за игра

Кой не би искал да има къща за игра и да подрежда сам мебелите и декорациите в нея? Така както всяка млада новодомка гори от нетърпение да обзаведе своето ново жилище, детето е нетърпеливо да направи същото. Къщата за игра  трябва да е достатъчно голяма и отворена, така че децата да могат да играят вътре спокойно.

Детски спортни принадлежности

В тази група детски играчки влиза всичко, което насърчава физическата активност – скачане на въжета, топки, основно спортно оборудване, кънки и така нататък. На много деца липсва физическа активност през деня, затова подобен подарък е чудесна идея.

Военни фигурки

Да строиш войниците и да ги поведеш в битка! Това е любимо преживяване на много малки палавници, затова не пропускайте да осигурите достатъчно фигурки, с които да се разиграват различни ситуации.

Източник: jambo-shop.com

 

Подобни публикации

Betano оповести очакванията си за предстоящия сезон в Шампионска лига

admin

6 причини да изберем зимна сватба

admin

Кухня стил Шале

desito