Любопитно Психология

Бъдете оптимисти, дори когато късметът ви изневери

Ако сте силни в този аспект от мотивацията, то вие притежавате лични качества, които ви позволяват да продължавате да търсите начини за постигане на целите си, дори когато по пътя си срещнете трудности и пречки. Отговорът на Стивън Уо, свален от поста капитан на Австралия за еднодневен мач по крикет, най-добре илюстрира тези качества. Когато чул новината, твърдят, че изрекъл следното: ,, Това от една страна е пречка,но от друга е предизвикателство. Не вярвам да съм си загубил силите за еднодневна игра. Все още вярвам, че съм достатъчно добър, за да играя за Австралия. Сега моята задача е да отида там и да  го докажа”.

Правейки това изявление, много повтаря вярата в собствените си сили, като заявява че, приема това затруднение като предизвикателство и декларирайки, че все още е достатъчно добър, за да играе за страната си. Всичко, което той казва, е положително и оптимистично- това не е времето за негативни размисли. Като вземем предвид бъдещите му действия, съвсем ясно е, че предвкусването на успеха от целта си е това, за което е мислил през цялото време, мисълта за страх от провал изобщо не е минала през ума му.

В случаите, когато срещнат затруднения , оптимистите приемат съвета, който съдържа в думите на една стара песен: ,, наблегнете на позитивното, елиминирайте негативното”. Следователно те съвсем тенденциозно са приемали провала при постигането на целите си като последствие от обстоятелствата, които са извън обсега на техния контрол, а не като резултат от човешки слабости.

 

Източник: vsichko-za-firmata.com

Подобни публикации

Най-популярните бижута за мъже

redactort

Всичко около нас е енергия и ние имаме способността да я контролираме със силата на нашите мисли

admin

Кокошка свири ария на пиано

admin