Любопитно Полезно Факти

Подходящи ли са дамски велурени ботуши за зимата?

Дамски ботуши

Всяка жена разполага поне с чифт дамски велурени ботуши или боти, които обожава. Обикновено обаче се притеснява да ги носи през зимата. Причината е, че велурът е капризна материя. Тя изглежда доста добре, но само ако се грижите за нея правилно, тъй като всеки чифт дамски велурени ботуши се нуждае от специални грижи през зимата.

 

ДАМКИ БОТУШИ НА НАМАЛЕНИ ЦЕНИ >>>

Велурът представлява вид обработена кожа. От външната си страна тя има мъхоподобно покритие. Велурът се дели на изкуствен и естествен. Естественият е изработен най-често от телешка или агнешка кожа, а най-луксозните му варианти са направени от еленска кожа.

Представлява предпочитан вариант за обувки, тъй като изглежда елегантно. Все пак мнозина отбягват велурените обувки, тъй като са трудни за поддържане.

За да се грижите за своите дамски велурени боти, ще имате нужда от защитен спрей. Той се нанася върху почистен велур. Ще ви трябва и четка за велур, с помощта на която се отстраняват петна от обувките.

Велурените обувки през зимата са изправени пред един основен проблем – влиянието на солта и смесите, които се ползват за разледяване на тротоари и пътища. Често те оставят петна и бели черти върху велурените обувки.

Можете да ги премахнете, като смесите равни количества вода и ябълков оцет. Потопете в разтвора мека хавлиена кърпа. С нейна помощ ще почистите безпроблемно петната. След това задължително минете обувките със суха кърпа. Търкайте велура винаги само в една посока, най-вече ако кожата е мокра, иначе ще стои на петна, след като изсъхне.

Ако разполагате с чифт стари дамски велурени ботуши и искате да ги освежите, достатъчно е да ги подържите над водна пара за няколко минути. След като омекнат от парата, трябва просто да ги минете с четка за чистене на велур.

Дори и велурените ви обувки да са изцапани с кал, отново можете да отстраните петната без проблем.

Оставете кожата да изсъхне, а след това почистете калта с помощта на четката за велур.

Ако след четкането не сте почистили калта напълно, предлагаме ви да опитате да го направите с обикновена гумичка за моливи. Трябва обаче да бъдете внимателни при натиска с нея, за да не оставите трайни следи.

Подобни публикации

5-те най-големи цунамита, уловени на камера

admin

10-те най-странни природни явления, за които няма обяснение

admin

Как да създадете надеждна привързаност във вашето дете?

admin