Обща категория

АГ ехограф

Ехографът е изключително ценен апарат, с който е възможно да се видят вътрешните полови органи, яйчници, матка, маточни тръби. С него се провеждат съвременните неболезнени и неинвазивни изследвания.Сред по-широката общественост е известен с името видеозон.

С помощта на ехографа лесно се диагностицират много заболявания по женските полови органи. Освен за поставяне на диагнози, свързани със заболявания, апаратът се използва и за успешно наблюдение на овулация, растеж на фоликули или оформяне на жълто тяло.

АГ Ехографът е изключително често използван метод за ранно откриване на бременност, проследяване развитието на плода в различните етапи от бременността, определяне на пола на бебето, установяване състоянието на бременността, количеството околоплодни води и др.

Изследванията, проведени с ехограф, са напълно безвредни и ефективни в областта на акушеро- гинекологията. Ехографът дава възможност за преглед на вътрешните органи, използвайки високочестотни звукови вълни, стигащи до конкретния орган.

Ехографът е ценен апарат, заради възможността навреме да се диагностицират редица болестни състояния, както и потвърждаване и проследяване на бременност. Новите 3D и 4D ехографи посволяват получаването на триизмерни образи на плода, както и видео запис и подробно преглеждане на конкретен орган.

Влагалищната ехография се използва предимно за преглед на яйчниците и намирането на евентуална киста. Редовно се прилага за следене състоянието на матката сел извършен аборт.

Този метод успешно се използва за ранна диагностика на бременност, откриване на вероятни причини за стерилитет и ранна диагностика на рак на яйчниците.

Научно е установено, че ултразвуковото изследване не е вредно нито за майката, нито за бебето. Напротив, задължително е използването му по време на бременността, за да се открият навреме евнтуални увреждания на плода.

Изследване с ехограф се използва и за установяване на множество заболявания на почити всички вътрешни органи на човека.

Личният лекар ще прецени кога е необходимо подобно изследване и ще насочи пациента към конкретния специалист.

В никакъв случай методът не може да се сравнява с рентгена.

Автори на статията: Росен и Мария

Подобни публикации

Как да се отървете от ботушите, които вече не носите

admin

Кухня стил Шале

desito

Как да се обличате, за да привлечете късмет?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .