Обща категория Полезно

Качества на интериорните врати

Изборът на вътрешните врати никога не е лесен заради вида и материалите при изработката, които изобщо не са за подценяване. В тази статия ще разгледаме техните качества, за да знаете какво да търсите, ако ви предстои обзавеждане или обновяване.
Интериорните врати са важна част от целия интериор и затова трябва да се съчетават с настилката, дограма, обзавеждането и т. н. изборът им е въпрос на вкус, стил, практичност и функционалност.
По отношение на материал за изработка, те имат голямо разнообразие- естествено дърво, ПВЦ, алуминий, стъкло, фазер и др.
Интериорните врати биват вътрешни и външни. Ролята на вътрешните е да отделят отделните части в жилището. Те трябва да бъдат шумо и топлоизолиращи.

Звукоизолацията зависи от гуменото уплътнение на касата и от пълнежа на вратата, който най-често е от картон ( пчелна пита), но пълнежа от перфорирано ПДЧ е много по- добро.
Друго важно качество, което трябва да притежават вътрешните интериорни врати е да имат твърда и устойчива на удар и издраскване повътхност. Покритието от фолио е най- ниско устойчиво, затова избирайте покритие от ламинат, което е малко по- скъпо, но наистина си заслужава.
В зависимост от температурните промени, вратите трябва да са стабилни и устойчиви на влага или висока температура, което от своя страна определя периода на експлатация на пантите. Добре е пантите да са с титаниеви вложки, които са най- издръжливи.
Големината на врата зависи от рамката на крилото, която може да е от масивна дървесина, облицована от МДФ с двустранни плочи и с пълнеж пчелна пита, както и от дървени частици с малка плътност. МДФ е по- лек материал и неустойчив на удат. Вторият вид е устойчив на удар и влага и има добра звукоизолация.
Колкото до касата, тя също трябва да е от МДФ или ПДЧ и с качествено покритие, което да отговаря на всички характеристики.

 

Източник: http://banya-bg.com/

Подобни публикации

Има ли значение размера на телефона

desito

Как се точи нож

admin

Залогът на кола – полезен финансов интрумент

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .