Полезно

Хидродинамично отпушване на канали

Проблемите с водопроводната система са често срещани както в дома, така и в предприятието или магазина. Обикновено ги забелязваме заради неприятни миризми, които могат да бъдат причинени от застояли течности или отпадъци, или заради застояла вода в мивката или ваната в дома. В тези случаи е необходимо да се свържете с опитни специалисти по отводняване, които могат да разчитат на ценен съюзник: струя под налягане. Препоръчително е също така и промиването на канали профилактично поне веднъж годишно.

 

Хидродинамично отпушване на канали  и неговото действие

Това е водна струя – модерна, усъвършенствана технология за прочистване на септични ями, тръби и канали, която използва водната система с много високо налягане. С нейна помощ е възможно да се почистят перфектно дори много труднодостъпни места, като например тръби, разположени в края на много тесни тунели, шахти, които са труднодостъпни, или където има много стари и следователно опасни тръбни системи. Съществуват и системи за видеоинспекция, важни при прочистването на отпадните води и отложените на дъното отпадъци, както и за почистване на всякакви препятствия в септичната яма, тръбите и каналите.

Въпреки че използването на водна струя под налягане е изключително ефективен метод за почистване и отпушване на канали и тръби, той е свързан и с важни екологични съображения. При тази технология се използва вода под високо налягане за отстраняване на запушванията и отломките, като се избягва използването на вредни химикали, които могат да увредят околната среда или да замърсят подпочвените води. От решаващо значение обаче е да се следи и минимизира потреблението на вода. Освен това правилното управление на остатъците и утайките, които се премахват по време на процеса, е от решаващо значение за предотвратяване на отрицателното въздействие върху околната среда. Прилагането на практики като рециклиране на водата, използвана в този процес, и отговорно изхвърляне на отпадъците може да помогне за допълнително намаляване на екологичния отпечатък от използването на този метод за отпушване на канали.

По-подробно можем да кажем, че технологията със „струя под налягане“ упражнява налягане до 200 бара, което е толкова мощно, че е перфектно дори в много малки тръби.

Впоследствие това води до поток от течности, който ще отнесе всички отломки, варовикови следи и пречещи замърсявания. Преди да пристъпят към прилагането на хидродинамично отпушване на канали, операторите често извършват видеоинспекция, за да проверят наличието и степента на препятствията, и след това пристъпват към прочистване с помощта на високо налягане.

Подобно на други процедури за прочистване, с тази технология има променливи разходи, за които можете да се информирате, като поискате пълна оферта.

Тази система може да има както граждански, така и за промишлени приложения и е в състояние да изпълни всички изисквания на клиентите за кратко време.

 

Използва ли се само за почистване на канали?

Използвана предимно за почистване и отпушване, при този метод се вкарва в каналите сонда с различни по големина дюзи, след което се разпръсква силна струя под високо налягане, способна да изчисти всякакви замърсявания от тръби, септични ями и канали. Въпреки това, употребата му не се ограничава само до това и в действителност има много алтернативни методи за използване му извън прочистването.

Например, тази технология може да бъде много ефективна за почистване на улуци, външни подове и дори стени, благодарение на системата си за високо налягане, способна да премахне дори най-упоритите петна.

 

Кога да поискате намеса за отпушване на канали?

В случай на частни лица е възможно да поискате спешна намеса от специалисти, когато в дома ви се усеща много осезаема миризма или когато са налице препятствия, които не ви позволяват да живеете спокойно в ежедневието си. Всякакви запушвания или аварийни ситуации в канализационната система се решават лесно с тази технология, която задължително трябва да се използва от специализиран оператор.

Подобни публикации

Чудите се дали да продадете или да заложите злато?

admin1

Книгите – извор на сили и знания за съвременната жена

admin

Формиране на традиция за смислено осветление в България

admin