Анализ Любопитно Полезно

6 жеста, които ви правят неприятни за околните! Правите ли ги вие?

Това е малък жест и затова не всички го забелязват, но това не го прави не по-малко грубо. Когато насочвате пръста си към човека, с когото говорите, изглежда, че поискате от другия човек да млъкне.

Нещата, които правите с ръцете, шията, талията и т.н., предават специално послание и понякога може да се окажете неволно да изпратите грешното послание.Следва списък на телесни жестове, които трябва да избягвате!

1. Не сочете лицето, с което говорите

Повечето от нас вероятно знаят това. Етикетът изисква от вас да сте внимателни и никога да не сочите с ръце или пръсти другия.

2. Не дръжте ръце на бедрата си

Когато ръцете ни са на бедрата, изглеждаме така сякаш искаме да се борим с всички, които искат да говорят с нас, както и че ни е неприятно. Излишно е да казвам, че не много хора биха искали да говорят с нас, когато ни видят как стоим по този начин.

3. Не премествайте поглед докато разговаряте

Това всъщност показва, че сте напълно незаинтересовани от това, което казва другият човек, защото знаете по-добре от него нещата. Това смущава хората и ги кара да не желаят да водят разговор с вас. Опитайте се да изглеждате толкова достъпни, колкото можете.

4. Не свивайте ръка в юмрук

Когато стегнете юмруци, това означава, че сте агресивно отблъскващи и сякаш конфликта е във въздуха. Ако повдигнете този стиснат юмрук по-нагоре, всеки, който е наблизо, ще се дистанцира от вас и ще се опита да избяга ударите ви, защото точно така ще изглеждате. Вашите жестове могат да направят изразителен или да развалят образа ви, така че не забравяйте какво правите с ръцете си.

5. Не покривайте устата си с ръка

В разговор, когато покриете устата си с дланта си, ще накарате човека да мисли, че имате някаква информация, която не споделяте с него или че лъжете. Този жест кара другия човек да загуби интерес към разговора с вас бързо.

6. Не сочете и не клатете пръст пред другия

Не смятаме, че това се нуждае от повече обяснения. Хората не обичат да се разговаря с тях със снизходителност или да бъдат заплашвани.

По принцип един по-отворен жест увеличава вероятността да ви харесат. Направете това, което трябва да направите и ще бъдете добре приети. Позитивността и откритостта са най-доброто, което може да направите.

Подобни публикации

5 неща, които трябва да обясните на децата си преди училище, за да станат успешни

admin

Какво става, когато двама души се влюбят?

admin

Знаете ли кои са 10-те най-големи стадиони в света?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .