Любопитно Обща категория Полезно

5 неща, които трябва да обясните на децата си преди училище, за да станат успешни

5 неща, които трябва да обясните на децата си преди училище, за да станат успешни

И ето петнадесети септември идва. Може би се чудите какво точно да кжете на детето, водейки го в първа клас и имайки вашия родителски опит.
Ето безценните съвети, които всеки възрастен е добре да каже на своето дете преди да тръгне на училище.
Детето не бива да гони добри оценки.
В тях няма стойност. Добре е детето да знае, че животът служи човек да се развива вътрешно, а не за да гони поредица от високи оценки в дневника.
Не е нужно да е приятел с никого, достатъчно е да е приятелски настроено.
Да, историите в книгите за училищното приятелство са красиви, но може да се случи, че в класа просто няма “точния” човек. Няма място за притеснение.
Ученикът вече не е онова “сладко дете”.
Детето ви вече влиза в отбор, който е събрал пълноправни, макар и все още развиващи се личности. С този отбор той ще прекара цели 12 учебни години. Силните личности ще се почувстват веднага. От първия ден ще започне изграждането на връзки. Опитайте се да обясните на детето ви как да влезе в екипа с достойнство.
Не бива да мрази никого.
Ако има проблемна ситуация в отбора – детето ви не бива да се превръща в част от стадото, което стъпква краката на по-слабите. Нека винаги ви споделя за тези ситуации. Вие ще трябва да намерите подходящия възрастен в училище, за да се избягват в бъдеще.
Никой не може да се смее и да унижава детето ви. Особено учителят!
Понякога учителят се възприема като твърде голяма авторитет. Някои учители много обичат публично да се подиграват на грешките на учениците. Научете го, че това е погрешно!

Подобни публикации

Модни тенденции при палтата

admin

Тракийска царска гробница в Свещари

admin

Психолози предупреждават: Никога не използвайте тези 3 фрази, когато говорите с вашите деца

admin