Бизнес Обща категория Полезно

5 Малко известни фактори, които могат да повлияят на онлайн репутацията Ви

Мериам Уебстър определя “онлайн репутацията” като:
“Общо качество или характер, видян или преценен от хората като цяло”.
Днес тази репутация е все по-засегната от това, което хората виждат онлайн. Използването на жълтите страници е стъпка надолу. Google е стъпката нагоре. Хората търсят мнения в Туитър, преди да вдигнат телефона, за да получат становището на най-добрия си приятел.
Така че, ако преди време сте инвестирали ресурси, за да сте сигурни, че Вашите визитки, канцеларски материали и рекламни надписи са отразявали Вашето изображение и добра репутация, сега трябва да се обърнете към Вашата онлайн репутация. Малките неща онлайн говорят силно и ясно за качеството и характера на вашия бизнес.

По-долу са изброени 3 малко известни фактора, които оказват влияние върху онлайн репутацията Ви според агенция http://www.serm.bg:
1. Уебсайт на компанията
Ако фирмата ви няма уебсайт, тя е все едно не съществува. Но тук не става дума просто за правене на уеб сайт, за да се формира добра онлайн репутация. Вашият уебсайт трябва да изглежда добре, разбира се, да бъде четим и др. Но също така трябва да има актуализирано съдържание. Информацията за контакти трябва да бъде ясно видима. Посетителите трябва да видят хората и лицата зад компанията. Анонимните уебсайтове излъчват аура “тип мъгла”.
И забравете статичния уебсайт на фирмата, който е онлайн версията на Вашата брошура. Днес хората очакват от компаниите да предоставят полезна информация. Това повишава онлайн репутацията Ви като конкурент във Вашата област. Така клиентите знаят, че се интересувате от тях. Именно за това е предназначен блогът.
2. Профили в социални мрежи
Освен Вашия уеб сайт, профилите ви в социалните мрежи също отразяват Вашата онлайн репутация. Първо, вижте потребителското име, което сте избрали. Ако това не е Вашето фирмено име или лично име, уверете се, че то поне не е нещо глупаво или безсмислено. Помислете добре и за Вашия аватар. В някои случаи нямате друг избор освен да използвате логото на фирмата си. В противен случай, избягвайте всичко объркващо или вулгарно.

Подобни публикации

4-те най-важни сили, формиращи бъдещето на световната икономика

admin

6 жеста, които ви правят неприятни за околните! Правите ли ги вие?

admin

Виц 10

admin