Любопитно Обща категория Полезно Развлечения

5 знака, които показват, чe не можете да сте с партньор без специална емоциална връзка

Чувствали ли сте някога, че стандартната игра на запознанства и сексуално привличане не се отнася напълно за вас?

Възможно е да сте дезисексуална, т.е. да сте представитл на специална категория, която се вписва някъде между сексуалността и асексуалността, според The ​​Independent:

“Демисексуалистите могат да харесват някого едва щом ги опознаят много добре. Те трябва да чувстват силна емоционална връзка, за да се чувстват сексуално привлечени”.

Този термин произхожда от скорошна класификация (в статията се посочва още, че терминът “demisexual” се използва за пръв път през 2008 г.) и няма ясни индикации за това колко хора се идентифицират като такива.

Можете да разберете дали това определение важи и за вас, след като разгледате някои от тези признаци.

Вглеждаме се твърде много в дълбочината на личността

Красотата е само обвивка, казват те и ако подкрепяте тази перла на мъдростта, има вероятност да сте един от тях.

Докато начинът, по който изглежда потенциалният партньор, често е основният мотиватор за някои взаимоотношения, вие се вглеждате по-дълбоко, търсейки автентична, лична връзка за това дали дадено лице изглежда “привлекателно за вас”.

Научете как да поддържате връзката си жива, кликнете тук и гледайте този безплатен видеоклип от експерта по връзките Amy North.

Първо идва приятелството…

По подобен начин, ще откриете, че е важно да станете приятели с някого, преди да сте засекли с вашия радар желанието приятелството да прерастне в нещо по-сериозно.

Всички чувства, които развивате, ще бъдат продукт на общи интереси и динамично приятелство, така че това почти винаги ще бъде основа за по-нататъшна романтика.

Първата среща е изключително важна

Тъй като влагате толова много емоции във вашите лични връзки, първата среща, на която ще отидете с потенциален партньор, ще бъде изключително важна.

Първото впечатление е важно за почти всички. Най-вероятно тази първа стъпка ще издигне за вас отношенията ви с партньора на ново ниво.

Провеждайте дълбоки разговори на теми, които са важни за вас (и вашия бъдещ партньор). Заедно направете оценка на ситуацията, чувствата и взаимоотношенията ви.

Идеята за секс не заема толкова важна роля

Вие приемате секса като част от една връзка, но ако сте демисексуален, сте на мнение, че това не е най-важното.

За вас сексът е по-ниско стъало в списъка ви с приоритети във взаимоотношенията, отколкото интелектуално стимулиращия разговор, а може и да сте склонни да фантазирате за секса в общия смисъл.

Искате ли да научите тайна техника, която всеки може да овладее, което ще накара някой да се влюби само с една целувка?

Вие искате отговорен човек, който да иска да се ангажира със сериозна връзка

Когато дойде време да се занимаваме сериозно с някаква връзка, най-вероятно ще го направите.

Вие сте готови да приемете това пословично “гмуркане” и вместо да го виждате като нещо, което ви държи в застой, вие вярвате, че сериозните връзки са изключително удовлетворяващи.

 

Подобни публикации

Как да се насладим максимално на наргилето всеки път?

gri123

Как да се справим с паниката преди интервю за работа?

desito

Нова хавлия – позната материя

admin