Анализ Бизнес Свят Технологии

4-те основни явления, определящи бъдещето на световната икономика

Силите, които предизвикват промяната, не винаги са очевидни, но ние вярваме, че чрез проучването на данните, статистика и анализ, ще можем да създадем мощен контекст на тенденциите, оформящи нашето бъдеще.

Ако ви е харесва нашето резюме по-горе, можете да разгледате тази публикация, свързана с бъдещата посока на световната икономика и технологиите.

1. Ускоряване на технологичния напредък.

Както ще видите, има много аспекти на промяната, които ще окажат влияние върху споделеното ни бъдеще.

Когато става дума за технологичен прогрес, скоростта на самата промяна всъщност става все по-бързо и по-бързо. Всяка следваща година носи повече технологични постижения, отколкото последната и след като експоненциалният “хокей стик” се изстрелва в надпреварата, иновациите могат да се случат със зашеметяващо темпо.

Това може да се опише като функция от закона на Мур и законът за ускоряване на връщането. Това наподобява на нещо, за което футуристи като Рей Курзвейл, говорят от десетилетия.

Интересното е, че курсът на ускоряващата се промяна, се отнася повече за бизнеса и икономическия свят. Не само, че скоростта на промените се ускорява, но по различни причини, пазарите успяват да приемат по-бързо новите технологии:

Новите продукти могат да постигнат милиони потребители само за няколко месеца, а играта Pokémon Go служи като интересен казус за този потенциал. Играта се разпространява над цели 50 милиона потребители само за 19 дни, което е мигновено в сравнение с автомобилите (62 години), телефонът (50 години) или кредитните карти (28 години).

Тъй като новите технологии се създават и набират популярност все по-бързо и по-бързо върху пазарите, може да се каже, че в бъдещето могат да се очакват рекордно бързи темпове.

Интересни факти:

2. Зелената революция.

Не е тайна, че нашата цивилизация е на прага на промяна към по-устойчиви енергийни източници.

Но, за да оцените напълно значението на тази промяна, следва да си представите цялостната картина на енергията с течение на времето. По-долу има графика за потреблението на енергия в САЩ от 1776 г. до днес. Тя показва, че енергията, която използваме, не е постоянна или статична във времето.

Със скоростта, с която се движи развитието на технологиите, очакваме енергийната ни инфраструктура и системи за доставка да се развиват с още по-висок темп, отколкото сме имали преди.

Интересни факти:

3. Изместване на човешката география.

Глобалните демографски данни винаги се променят, но населението на планетата като цяло се увеличава, така че се очаква приливна вълна през следващите десетилетия, която напълно ще прекрои глобалната икономика.

В западните страни и Китай популациите ще се стабилизират, поради раждаемостта и демографските промени. Междувременно, на африканския континент и в останалата част на Азия, процъфтяващите населения, съчетани с бърза урбанизация, ще доведат до растеж на мегаполисите, като се очаква да имат повече от 50 милиона души.

До края на XXI век тази графика показва, че само Африка може да съдържа най-малко 13 мегаполиса, които ще са по-големи от Ню Йорк:

По това време се предвижда, че Северна Америка, Европа, Южна Америка и Китай ще се обединят, за да поддържат 20-те най-населени града в света. Какви други промени в играта ще се появят на човешката география по време на този участък, не може да се предвиди, но има някои тенденции, които могат да се видят благодарение на статистическите данни и анализите.

Интересни факти:

4. Парадоксът на търговията.

По дефиниция, консенсусната и рационална търговия между две страни е тази, която прави тези две страни да живеят по-добре.

Въз основа на този микроикономически принцип и на консенсуса от страна на икономистите, че свободната търговия в крайна сметка е от полза, държавите по света постоянно се стремят да премахнат търговските бариери от Втората световна война.

Но нищо не е ясно и тези дълго повтаряни истини сега се оспорват, както в социален, така и в политически контекст. Сега изглежда, че сме заловени в търговския парадокс, в който политиците отдават устно вината за проблемите на свободната търговия, но често предприемат действия в обратната посока.

За да разберем колко важна е търговията между две нации, ви предлагаме а видити документирани текущите взаимоотношения между САЩ и Канада, в които всяка страна е най-добрият клиент на другата страна:

С неотдавнашното споразумение на USMCA двете страни изглежда пренебрегват различията си за сега – но парадоксът на търговията ще продължи да бъде текуща тема в икономиката и да инвестира на световно равнище в продължение на много години напред, особено след като търговската война срещу Китай бушува.

 

 

 

ВИЖТЕ НАЙ-ИЗГОДНИТЕ КРЕДИТНИ ПРЕДЛОЖЕНИЯ ТУК :

 

Подобни публикации

Фрапиращи кадри от катастрофата в Монсерат

admin

Силата на природните стихии! Непременно вижте това ужасно унищожение!

admin

Презентиране на продукти в интернет

admin1