Обща категория Полезно

3 съществени заблуди относно функционалността на климатиците

Отстраняването на митовете и заблудите относно модерната техника, може да се окаже ключова за закупуването или за отказа от покупка на даден продукт. Това важи с пълна сила и за продуктите на пазара за климатизация. Например за климатиците има 3 съществени заблуди свързани с тяхната функционалност, които трябва да знаете и да разрешите за вашия конкретен случай, за да можете да направите правилната покупка.

Първата заблуда към която ще се насочим е, отоплителната функция на климатиците. Тоест много хора смятат, че не могат да се отопляват ефективно с климатик през зимата. Напротив, могат и то без да се налага да купуват друга печка или източник на отопление. Всичко зависи обаче от площта, която ще отоплявате, средната температура през зимния сезон и вида климатик, с който разполагате. При положение, че търсите информация, съвременните климатици могат да се използват целогодишно, но за да изберете такъв модел с консултирайте с търговеца, за да може да сте сигурни, че ще вземете точно такъв модел.

Втората заблуда е свързана с монтирането на климатик на затворена тераса. Много хора мислят, че така ще гарантират, че климатикът няма да замръзне през зимата. Напротив, климатикът ще има обратен ефект върху остъклената тераса, защото за температурата, която ще създаде, за да отоплява вътре, е отнела толкова градуса от температура отвън. Това е така, защото климатичните системи не създават енергия, а просто я пренасят – процес на климатизация. Така че това не е вариант за правилно изграждане на система за добра климатизация.

Виждате, че говорим само за отоплението с климатик, а относно функцията по охлаждане, много силна заблуда, която тук ще споменем като трета заблуда, е свързана с правилното използване на климатика през лятото. Понеже в България лятото е горещо, хората обикновено преди да излязат извън вкъщи оставят климатика включен, но да работи на температура близка до тази отвън, като си мислят, че така ще спестят пари. Напротив, климатиците работят най-ефективно на пълна скорост. Тоест, когато искате да охладите, трябва да се възползвате от тази функция максимално – постулат при системите за климатизация. Затова научете се да ползвате настройките, така че в часовете докато ви няма, климатика да работи мощно и задайте час малко преди да се приберете, така че да спре.

Подобни публикации

Билки при висок холестерол

desito

Причини за полиране на скъпият Ви автомобил

ilia

Апартамент Наем София

desito