Технологии

3 сериозни причини да инвестираме в пасивни къщи

пасивни къщи

Една несравнима комбинация от съвременни методи на строителство и икономични технологии 

Предимствата на енергийно ефективните къщи пред обикновените безспорно са много, но цял списък с аргументи е напълно излишен, защото сентенцията се състои само в три основни довода за подобна инвестиция.

Пасивният дом се отплаща във времето чрез ниските разходи, а комфортът е несравним, благодарение на комбинацията от съвременни методи на строителство и икономични технологии.

Кои са трите „ЗА“, които ни гарантират свобода и завидни удобства в бъдеще:

  1. Перфектен вътрешен климат

Това е нещо, което ще оцените по достойнство още от първия ден. Няма да се сблъскате с течение, защото се намирате в затворена среда, пречистена от замърсявания, с осигурен филтриран и топъл въздух.

Отличната изолация и вентилация са разпределени не само по отношение на прозорците, но и по стените и пода. Това гарантира от своя страна равномерна температура и балансирана система за навлизащия в дома въздух. Всички енергийно ефективни къщи са снабдени с перфектен вътрешен климат.

  1. Спестени разходи

Икономичността в съвременното общество е пример за грижа не само към личния бюджет, но и към природните ресурси. Вие спестявате пари, но и се грижите за околната среда, давайки незаменим пример на децата си.

По-високите разходи в началото са в името на по-доброто качество, което води и до намаляване на разходите за отопление. Годишните разходи за пасивните къщи са с около 90 процента по-ниски в сравнение с тези на нискоенергийните жилища. Ето как инвестицията носи възвръщаемост години наред, а вложените средства за изграждането, биват компенсирани по завиден начин.

Всичко зависи и от конкретния ви избор, съобразен със строителните стандарти на фирмата, ниската консумация на енергия, типа на къщата, самата площ, моментът на решението за покупка.

  1. Задоволени нужди, но не всяка цена

Ако познавате концепцията за устойчиво развитие, вие знаете, че тя се базира на опазването на биологичното разнообразие. Днес ние искаме да живеем така, че да не създаваме рискове за бъдещите поколения.

И това не означава да правим компромис с настоящите си нужди – напротив, нашите потребности са удовлетворени изцяло! Заедно с това ние намаляваме вредните емисии, което е принос в съхраняването на невъзобновяемите ресурси.

Строителството на енергийно ефективни къщи е мисия с поглед в бъдещето, която заслужава поощрение. Когато тя се подкрепя от млади семейства, това е пример за прогресивно мислене и глобално отношение спрямо предизвикателствата на консуматорското общество.

Когато искаме да оставим наследство след себе си, ние следваме концепцията да разглеждаме един проблем от всички страни, вместо да се водим единствено от моментните си импулси за задоволяване на очакванията си.

GreenPark София – Енергийно ефективни къщи за вас и вашето семейство!

Подобни публикации

5 причини, поради които не можете да забременеете

admin

3 въпроса при избор на обектив за фотоапарат

king content

Видове услуги за ремонт на мобилни телефони

redactort