Любопитно Полезно

3 признака, че ставате този, който трябва да бъдете

02
 Личният растеж не винаги е лесен и приятен – най-често това е точно обратното. Когато даваме най-доброто, опитвайки се да постигнем живота, за който всички мечтаем, понякога сме много, много уплашени от трудностите, които срещаме по пътя. За да достигнем пълния си потенциал, ние трябва да преодолеем страховете си и да излезем извън нашата зона за комфорт.
В съвременния свят, изпълнен с конфликтни идеи, сложни взаимоотношения и нестабилна икономика, понякога може да бъде много, много трудно да се намери поне малко време, за да се опознаете поне малко, да научите нещо ново и да се развивате като човек. Ние твърде често сме повлияни от нуждите и изискванията на други хора и просто не можем да се отвърнем от тези, които се нуждаят от нашата помощ.
Да, това е най-добрият начин наистина да помогнете на тези хора, но първо се уверете, че ние сами живеем пълноценен живот и дали това е възможно. Само тогава ще имаме достатъчно енергия, жизненост, творчество и любов, за да можем наистина да обичаме другите и да им помагаме, без да падаме от изтощение и да не преливаме от раздразнение.
Ако точно това, което е описано в тази статия, се случи с вас, тогава можете да сте сигурни, че всеки ден се приближавате към момента, в който ще можете да реализирате пълния си потенциал. Това няма да значи, че сте стигнали до самия лимит на своите възможности, но ще значи, че в душата и сърцето ви има всичко, от което се нуждаете.
Започнете да вървите към целта още днес. Ако имате нужда от нещо друго, за да я постигнете, ще го разберете по пътя.

1. Започвате да разбирате себе си.

Престанете да обвинявате хората и обстоятелствата за вашите проблеми и започнете да поемате отговорност за себе си и вашите действия.
Вие знаете, че не сте жертва, не можете да промените нищо, че сте в състояние да решите сами кой ще бъде животът ви, дори ако не всички обстоятелства са под ваш контрол.
Разбира се, това не означава, че винаги знаете какво да направите или кажете или че напълно сте се отървали от всякакви страхове и съмнения. Но сега, изправени пред проблем, знаете, че можете да погледнете в дълбините на душата си и да намерите причината за пречките, които стоят на пътя ви, както и решението.

2. Осъзнавате, че вие сте най-мъдрият съветник на самия себе си.

Много хора, които са тръгнали по пътя на самоусъвършенстването, започват да употребяват цялата духовна и психологическа информация, с която разполагат по невероятен начин. Често смятаме, че е невъзможно да вземем важни решения, без да потвърдим избора си с мъдростта на по-мъдри и по-просветени хора от нас. Четем книги и статии, посещаваме семинари и курсове, хвърляме пари на обучители за личностно израстване и сесии с психотерапевт… Всъщност отговорът се намира в нас самите и е необходимо да вярваме, че ние сме най-добрият ментор на самите себе си и че ние най-добре знаем от какво наистина имаме нужда.

3. Знаете цената си.

Вие сте дошли в нашия свят по някаква причина. Имате своя собствена съдба и цел. Вие не сте дошли тук, за да помагате на други хора да постигнат своите цели и ако някой се опитва да ви манипулира, поставяйки ви втори роли, вие трябва да сте достатъчно силни, за да очертаете ясни граници на личното пространство и интереси пред манипулатора и да го изпратите далеч извън вашето обкръжение.

Подобни публикации

Как така се случи, че маратонките отново са най-продаваните мъжки обувки?

admin

НАЙ-КРАСИВИТЕ В ИНСТАГРАМ!

admin

Топ 10 безплатни игри за телефон и таблет

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .