Любопитно Полезно

256-годишен мъж преди смъртта разкри пред света Тайната на дълголетието

256-годишен мъж преди смъртта разкри на света Тайната на дълголетието

Всички живи столетници трябва да живеят поне още един век, за да разбият рекорда, зададен от Qingyun Li. Този човек е живял цели 256 години! 
Това не е слух, защото тази история е изследвана от учени и журналисти! В статията на Ню Йорк Таймс от 1930 г. се казва, че професор в Университета в Ченгу Ву Чун-джие е открил правителствените записки на китайската империя от 1827 г., в които поздравява Ли Кингюн за 150-ия си рожден ден, както и документи през 1877 г., когато го поздравяват с 200-годишнината.
През 1928 г. журналистът в “Ню Йорк Таймс” пише, че повечето от старите хора, които живеят в съседство с Ли Кингюн, си припомнят как дядо им им е казал, че са го познавали още от детството си, но дори и тогава той вече бил възрастен човек.
Ли Кингюн бил билкар!
Около 10 години той събира в планините билки и научава, че те могат да допринесат за дълголетието. В продължение на почти 40 години, той спазва билкова диета, яде само билки като джунгли, годжи бери, плодове, див женшен и т.н. През 1749 г. на 71-годишна възраст той се присъединява към китайската армия като учител по бойни изкуства. Лий е женен 23 пъти и става баща повече от 200 пъти.
Според историята, приета в неговата провинция, Лий от детството си знае да чете и пише, а до навършване на 10-годишна възраст събира билки, като вече е успял да посети Гансу, Шанси, Тибет, Анам, Сиам и Манджурия.
През първите сто години той продължава да събира и продава лечебни билки. След това продължава да продава билки, събрани от други. Заедно с други китайски билки, той продавал лингчи, горски плодове, див женшен, хай шу уу и кол и живеел на диета, пиел чай от тези билки, както и оризово вино.
Той не е единствен!
Според един от учениците на Лий, той някога е срещал човек, който е бил на повече от 500 години. Той го научил на дихателните упражнения на Чигонг и му дал някои препоръки за хранене, които са му помогнали да удължи живота си до свръхчовешки граници.
На смъртното си легло, Лий каза своята известна фраза:
“Направих всичко, което трябваше да направя в този свят. Ще се прибера у дома.”
Може ли тези думи да бъдат една от най-великите тайни на един дълъг и щастлив живот? Интересно е, че в съвременния цивилизован свят се опитваме да се борим с възрастта с помощта на високотехнологични инфрачервени устройства и най-модерните лекарства.
Ето тайната на дълголетието на този мъдрец: 
Щом Лий бе попитан каква е неговата тайна на дълголетието, той отговорил:
“Дръжте сърцето си в мълчание, седете като костенурка, разхождайте се бързо като гълъб и спете като пазач.”
Лий твърди, че вътрешният мир и спокойствие, съчетани с дихателни упражнения, са неговата тайна за дълголетие. Очевидно е, че и диетата му играе важна роля. Но изненадващо, най-възрастният човек на Земята отдава своето дълголетие на състоянието на съзнанието си.
Защо е толкова трудно да се повярва? 
Хората, чиято средна продължителност на живота е 65 години, е трудно да повярват дори, че ще живеят след 100 години. И е много трудно да си представим, че някой живее повече от 200 години.
Трябва да вземем предвид факта, че има хора, които не живеят в натоварени работни графици, не се занимават с кредитни дългове, не вдишват замърсения градски въздух и редовно се упражняват. Те не ядат захар, брашно, сол или друг продукт, третиран с пестициди. Те не ядат бързо, както ние сме свикнали.
Те не консумират мазни храни, сладки десерти и храни с ГМО. Не пушат и не пият алкохол. Тяхната диета не е просто да се отървем от вредните продукти, с които толкова често се отдаваме на себе си, а тя включва супер здравословни продукти и лечебни растения, които, подобно на стероидите, засягат нашите органи и имунната система.
Дълголетниците, също така, прекарват свободното си време сред природата, медитират и практикуват дихателни техники, които подобряват психическото, физическото и емоционалното здраве.
Хората, които живеят здравословно имат здрав сън!
Такива хора прекарват много време под слънцето и знаят, че когато можем да се отпуснем на слънце, ние се чувстваме подмладени. Наричаме това усещане релаксация. Представете си какво е това: слънчеви бани в планините през целия ви живот, на фона на абсолютно умствено, духовно и физическо благосъстояние.
Не се съмнявайте, че ако всички се придържахме към тези здравословни поведенчески модели, животът над 100 години няма да ни изглежда толкова непостижим.
Ако се отнасяме правилно към тялото си, кой знае колко години би могъл да бъде животът ни.

Подобни публикации

Как се връзва вратовръзка?

admin

Конфликтите на работното място – вредни ли са за бизнеса

admin

Удивителни играчки

admin