Обща категория

10 правила за употреба на парфюм

Както казва Коко Шанел хубавият парфюм уведомява за появата на една жена и напомня за нея след като си е тръгнала … Само една истинска жена знае как да съблазнява няколко секунди преди да се появи именно с помощта на нейният парфюм, който се носи във въздуха. И от това какъв е той зависи дали мъжът насреща ще се заинтересува от самата нея. Парфюмерийните компании обаче гледат на този въпрос по-различно. Според изследванията 10% от жените използват парфюм за да съблазнят на противоположният пол а 25% си купуват такъв с цел аромотерапия.

В действителност има смисъл в това защото качествените парфюми могат сериозно да повлияят на настроението и самочувствието на една дама. Правилният парфюм може да ви придаде увереност, да ви накара да се успокоите или просто да ви донесе радост. Но за съжаление цели 65% от жените не могат да изберат правилният парфюм нито за себе си нито за да изкушат един мъж.

Известно е че изкуството на съблазняването е нещо много тънко и не трябва да се пренебрегва властта, която дават ароматите. Защото при първата среща на лунна светлина особенно влияние би изиграл именно парфюмът, който носите.

Парфюмът се появява отдавна но с неговото развитие той се развива и сега има три стадия на обоняние.

 1. Начален – прелюдия на аромата
 2. Основен – където се усеща очарователната му сила
 3. Остатъчен –пътечката от миризма

Важно е правилно да използвате един парфюм, защото неправилната употреба няма да постигне желаният ефект. Ето и въпросните 10 правила:

 1. Ползване със спрей. Не трябва да се къпете в парфюма. Трябва да се сложи съвсем малко – едва няколко капки. Във въздуха концентрацията на пари също има лимит. Иначе рискувате една приятна миризма да се привърне в дразнител.
 2. Правилно нанасяне на кожата. Парфюмът се нанася винаги върху чиста кожа и никога когато сте ядосан. Това касае и косите ви също.Няколко капки зад ушите, зад коленете, на извивките на лактите където те пулсират и 1-2 капки на ключицата ви. Ако парфюмът дразни кожата ви го нанесете върху вътрешните ви дрехи.
 3. Правилно прилагане върху тъканта. Много бързо се губи миризмата поставена върху полиестър или коприна, но прекрасно се съхранява и разпространява върху различни кожни изделия като плюш, вълнени платове и други подобни. Ако искате да сте облечени в парфюмерийно облекло послушайте този съвет.
 4. Специалните случаи. Не е необходимо да слагате много парфюм когато сте на изискана вечеря или обяд в ресторант. Достатъчно са няколко капки върху роклята и шията ви.
 5. Не смесвайте. Ароматите са много, но не всички си хармонизират. Някои аромати ги има и в декоративната козметика като червилата и кремовете за лице например. Имайте пред вид това. Най-добре избирайте козметика без мирис а продуктите за лична хигиена да са от една линия каквато е и парфюма.
 6. Следвайте сезоните. Повечето аромати се ползват през лятото или през зимата. В топлото време не трябва аромата да е прекалено преситен за това е по-добре да изберете по-леки аромати.
 7. В хармония с облеклото. Малко жени обръщат внимание на това. Но аромата трябва да съотвества на облеклото. Така например дънките не си пасват добре с един ориенталски аромат а по-скоро лек полупрозрачен такъв. Светлите рокли като белите вървят със парфюм на основа на жасмин и роза а за черното трябват по-строги нюанси.
 8. Избягване на силни миризми. В никакъв случай не използвайте груби и натрапчиви миризми, когато отивате на кино, театър, ви предстои дълго пътуване или отивате на работа. Силните парфюми пък, не са подходящи за нощни клюбове или танци.
 9. Много зависи и от времето. В горещината както споменахме не трябва да ползваме остар аромат със силна миризма. Ако сте на почивка близо до река или езеро аромата на билките, цветята и летният бриз също оказват влияние на силните миризми и не само тях.
 10. Ароматното облекло. Имайте пред вид че някои алкохоли могат да увредят тъканите, за това използвайте специални сухи парфюми. Тях може да ги пуснете в пералнята или да ги провесите в килера напоени в любимият ви парфюм.

Подобни публикации

Кухня стил Шале

desito

Трайно отслабване чрез потискане на апетита

admin

Идеи за реновиране на банята: Огледала

redactort