Любопитно Полезно

Татуировките са тотално демоде

Когато виждам млад мъж с татуировки днес, ясно разбирам, че няма нищо пред мен.
Барманите, сервитьорите, фризьорите и т.н. в наши дни прибягват до тези модерни надписи и орнаменти върху кожата.
Представителите на нискоквалифициран ръчен труд са направили татуировките отличителен белег на своята класа. С други думи, татуировката вече е маркер на нископоставена социалната структура. От своя страна, чистата кожа без татуировки сега е билет за допускане до високите кръгове на обществото и знак за интелектуално превъзходство.
Много хора обичат да говорят за значението на собствените си татуировки (името на приятелката, рождения ден на сина и пр.). В действителност, смисълът на всички съвременни татуировки е същият: техният носител се е чувствал безличен и незначителен и това го е подтикнало да направи нещо, с което да се отличи. Корените на тези причини се генерират от глобализацията и консуматорското общество. В миналото затворниците са били хората, които най-често са си правии татуировки със звезди, кръстове и лични образци, като те са били свързани с убежденията им.
В наши дни тези татуси се правят от ученици, които дори не са били в кабинета на окръжния полицай, да не говорим за по-сериозни институции. Те се приемат за символ на мъжество.
Всъщност татуировките се връх на декаденството и трибализма. Консуматорското общество превръща момчетата в бебета, които се интересуват само от техните играчки – фитнес тракери, джобни кутии за смартфони, прикрепени към ръката, безжични слушалки, слънчеви очила на популярни компании
Днес мъжете са разглезени и женствени. Почти всички имат татуировки като емблема на принадлежността им към нещо определено. Няма да видите татуираните ИТ специалисти или маркетинг мениджъри. Татуировки все още си правят само хората, които са нещастни и се чувстват безполезни!
Преди половин век френските философи описват света на бъдещето. Продуктите, които са готови да служат десетилетия, са нерентабилни за глобалната икономика. Компаниите се нуждаят от развалящи се телевизори, хладилници и перални машини. “Колкото по-рано се счупи един кухненски уред, толкова по-рано човек ще се нуждае да си купи нов, и това е от полза за компаниите. Помислете за големите вълци на капитализма. Но най-лошото е, че след като са необходими нетрайнит стоки се, очертава нуждата и от крехките, безгръбначни хора. Някои холивудски звезди решават, че татуировката е забавна и посредствените, малоценни хора, като маймуни започват безмислено и сляпо да ги имитират.

Подобни публикации

От дърво до електрическа китара

admin

Качества на интериорните врати

admin

НЕ СЕ СТРЯСКАИТЕ :) СТРАХОТНО И СМЕШНО ВИДЕО :)

admin