Любопитно

Как да изберем подходящите тактически ръкавици?

подходящите тактически ръкавици

С идването на зимните месеци трябва да си отговорим на един важен въпрос – как да изберем подходящите тактически ръкавици за себе си? Не е приятно да патрулираш навън в студа (особено вечер) и да не си подготвен добре с топла защита за ръцете си. Изтръпналите пръсти са враг номер едно на добрия захват, а ако вземем ръкавици, които нямат добра ръкохватка или ни пречат да боравим адекватно с пръстите си, то това може да ни създаде много неприятности и главоболия.

При изключително студени дни за някои ръкавици може дори да се закупи отоплител (уормър), който да се сложи в тях. Различната дебелина на материята и размера е подходящ за различни ситуации. Ако трябва да боравите с по-фина техника или оръжия, то със сигурност не искате да взимате такива с дебели пръсти, които да ви пречат. Има доста подходящи модели, които да изберете. Цветовата гама също може да бъде съчетана според средата и вашите предпочитания.

Подобен тип ръкавици са много полезна инвестиция за всички, които обичат да играят Airsoft (популярна симулация на военни действия – тактическа игра), за да могат те да се представят на добро ниво. Общността на хората, които се запалват по подобен тип активности расте постоянно и трябва да мисли за подходяща екипировка и тактическо облекло, а тактическите ръкавици са съществена част от нея. Важно е да знаем кои са най-важните неща при избирането на подходящите тактически ръкавици:

  • ще оперираме ли с airsoft оръжие (или истинско такова) докато носим тези ръкавици? Очакваме ли такава вероятност?
  • ръкавиците ще бъдат ли ползвани извън студените месеци? (има хора, които обичат да ползват тактически ръкавици и извън този период);
  • ръкавици с или без пръсти искаме?

Не на последно място е добре да имаме предвид и какъв цвят искаме да имаме – вариантите са много, но не е зле да ги съчетаем с нашата униформа, за да се сливат. Ако играем airsoft, то понякога трябва да имаме предвид и дали ще залагате на камуфлажна тактика като част от стратегията на тима.

Тактическите ръкавици са важна част от цялостната екипировка. Добре е да проучим потенциални модели, които са подходящи за нас и за нашия вкус. Материята на самите ръкавици също е важна и всеки човек трябва да намери точните си предпочитания.

Разбира се, най-важният въпрос е цената на самите ръкавици. Тя трябва да е съобразена с нашия бюджет и да не ни натоварва излишно. Ако разпределяме общ бюджет от тактическа екипировка, една адекватна част от него трябва да отиде точно за ръкавиците.

Вижте още за тактическото облекло на сайта Brannik.bg

Подобни публикации

Стършели срещу оси

admin

Разберете какви сте според формата на устните си!

admin

Защо ни е необходим GSM усилвател – някои насоки за начинаещи

admin