Любопитно Полезно

Съвети при писане на мотивационно писмо

В тази статия ще намерите няколко важни съвета, които да не допускате при писането на мотивационно писмо

 

Не говорете за хобитата си

Пример: „Обичам йога и джогинг, танцувам ирландски танци, слушам класическа музика и през уикендите отивам на планина и пиша блог за символиката в романите на Достоевски“.

Работодателят едва ли ще се интересува от вашата личност. Той се интересува от това как решавате работни задачи. Струва си да споменем хоби само ако е пряко свързано с работата. Блог? Отново, ако е свързан с работата.


Не се опитвайте да бъдете остроумни

Пример: „Работя с текста от ранна детска възраст и възнамерявам да продължа. Всички – от родителите ми до възрастен учител по литература – ме наричаха млад Пушкин. Във факултета по журналистика съдбата ми беше разкрита … “

Мотивационното писмо не е място за остроумие. Това важи особено за хората от така наречените „творчески професии“. Не знаете какво чувство за хумор ще има работодателя ви, затова е най-добре да не рискувате: не се фокусирайте върху себе си, а върху изискванията за работа.

Не се хвали

Пример: “За професионалист от моето ниво не само финансовият въпрос е от голямо значение, но и личният ми интерес към проектите, с които компанията се занимава.”

Не споделяйте неподходящ опит

Пример: „Интересувам се от работата ви като мениджър продажби. Имам много опит. През първата си година работих като куриер … “

Всичко, което напишете в мотивационното си писмо, трябва да съответства на изискванията за работа. Работата като куриер е малко вероятно да впечатли HR мениджъра. Също така, не посочвайте в писмото всичките си постижения и награди, ако този опит не ви помага да разрешите проблема с работодателя.

Не се сравнявайте с други кандидати

Пример: “Уверен съм, че мога да разреша този проблем по-добре от останалите кандидати.”

Не знаете кой друг е изпратил вашето автобиография, така че не можете да сте сигурни в нищо.

 

Източник: Проверка на правопис – slovored.com

Подобни публикации

Как се е зародила земята? (Видео)

admin

Внимавайте с водната пързалка :)

admin

Айнщайн за съществуването на НЛО!!!

admin