Обща категория

Съвети при избора на плочки за баня

saveti-banqЗа да се изберат подходящи плочки за баня, трябва да се вземат предвид няколко основни фактора: кривини в плана за банята, устойчивост на подхлъзване, минерално съдържание на водата и др.

Ако харесвате плочки с овални или вълнообразни форми, заложете на по-малки размери, тъй като с тях се работи много по-лесно върху извитите линии. Също така е добре да имат здраво и водно-устойчиво покритие, а задната им страна да има добър контакт с основата. Затова основата трябва да бъде равномерна.

Ако се стремите към по-изчистен дизайн на банята, изберете плочки с по-големи размери. С тях фугите ще бъдат много по-малко, което пък е възможно да доведе до по-хлъзгава подова настилка. Ето защо трябва да изберете плочки, които имат висока устойчивост на хлъзгане. В сравнение с по-малките плочки и мозайката, големите са много по-лесни за поддръжка и почистване.

Ако искате в банята ви да има мозайка, добре е да търсите контраст. Комбинацията от големи плочки и мозайка, между които има голям контраст, изглежда много по-красиво отколкото, ако има само мозайка

За впечатляващ ефектен дизайн, акцентирайте върху някоя от стените на банята. Можете да комбинирате разнообразни плочки, които се различават по размер, текстура и цвят. Така например, съчетанието между гланцови стъклени стенни плочки и такива, които имитират мрамор, е зашеметяваща. Друга идея е да комбинирате гранитогрес, който наподобява гранит с керамични плочки, имитиращи дърво.

При обзавеждането на баня не се препоръчва да се използва естествен камък, тъй като плочките от този материал не са подходящи за всякакви условия. Тези плочки са по-тежки и лесно се чупят.

Пазарът предлага огромно разнообразие от плочки за баня с разнообразни форми, текстури и цветове. Модерното и съвременно обзавеждане за баня позволява смели комбинации от различни по вид плочки. Не се страхувайте да експериментирате. Само така ще изградите уникална и впечатляваща баня.

Подобни публикации

КОИ СА БАНДЕРОВЦИТЕ ?

admin

Защо да рекламирате в Интернет?

admin

5 неща, които трябва да обясните на децата си преди училище, за да станат успешни

admin