Мебели

Практични начини да подобрим работното си място

продуктивен мъж в офис

Продуктивността на работното място се влияе от множество фактори. Понякога зависи изцяло от вътрешни фактори, като умението ви да боравите под стрес, да се справяте с посочените задачи и да менажирате времето си ефективно. Но със сигурност има и външни фактори, които влияят на продуктивността, свързани с работната среда.

Може и да ви се струва странно, но решения, като това какво държите на бюрото си и дали сте се спрели на регулируемо бюро Buldesk, може да окажат въздействие на работния ви процес. Има стратегии, които ви позволяват да направите работната си среда доста по-продуктивна. Нека видим някои от тях.

Заложете на удобството и комфорта

Когато целта е да поддържате добра продуктивност и състояние на духа на работното си място, най-важното нещо е да ви е удобно и комфортно там. Множество фактори оказват влияние. Сред най-важните от тях са мебелите, които използвате за работа – стол и бюро. Много често хората не инвестират в комфортни бюра и столове, макар да прекарват огромна част от деня работейки на тях. Да се оборудвате с ергономично регулируемо бюро и удобен стол трябва да бъде сред основните ви приоритети в офиса.

Обърнете специално внимание на бюрото си

Заседналият начин на работа е сред най-големите заплахи за добро здраве в днешно време. Прекарваме по 8 часа на ден в седене на бюро в офиса, а това води до редица здравословни проблеми и рискове. Работата на регулируемо бюро, което позволява да сменяте позицията от седнала в изправена, е сред най-добрите начини да внесете малко активност в работния процес. Освен това е доказано, че регулируемите бюра подобряват ефективността на работа през деня, което е още една важна причината да направите смяна на традиционното си бюро още сега.

Осветлението е важен фактор

Светлината на работното място трябва да е оптимална за процеса, защото в противен случай намалява вашата продуктивност. Ако работното ви място е тъмно, това ще направи работата ви по-натоварваща за очите. Но не само физическата умора е притеснителен факт, а също и това, че продуктивността ви спада. Затова е важно да пускате повече естествена светлина в помещението или пък то да е оборудвано с добра изкуствена светлина.

Премахнете излишните вещи

Ако държите твърде много вещи върху бюрото си, то ще се превърне в неорганизиран хаос. Претрупаното бюро води до допълнителен стрес, който пък се отразява негативно на продуктивността и концентрацията. Повечето експерти по обзавеждане на офиси са категорични, че претрупването на работното място е сред най-лошите неща, които може да направите. Добре е да си изградите система на подреждане на предметите, с които сте обградени, както и да лимитирате непотребните вещи на бюрото ви. Това важи с особена сила за разпечатани на хартия документи, защото те имат склонността да се трупат. Когато организирате бюрото си, вие елиминирате разсейващите и стресиращи фактори, а това ще помогне да сте по-продуктивни и фокусирани в работата си.

Добавете малко цвят

Понякога нещо семпло, като това да смените част от доминантните цветове в офиса, може да окаже огромно влияние на това как се чувствате на работното си място. Важно е и да обърнете внимание на това какви цветове се използват. Сините и зелени тонове са добре известни със способността си да подпомагат фокуса по време на работа. Жълтото е стимулиращ цвят, който може да ви помогне ако сте ангажирани с креативна работа. Може да използвате картини и други офис аксесоари за промяна на общата цветова гама около вас.

подобряване на работното място

Добавете и малко домашни цветя

Последно, но не и по значение, всяка работна среда може да се подобри неимоверно, като добавите малко домашни цветя. Те сменят формалния изглед на помещението с натурален елемент, който е не само красив, но и много полезен. Растенията спомагат с пречистването на въздуха. Има много домашни растения, които не изискват твърде много грижи, но пък ще спомогнат за това работната среда да се раздвижи.

Всички тези стратегии могат да подобрят работата в офис неимоверно. Най-хубавото е, че те работят още по-добре заедно, когато комбинирате множество от тях за един наистина ефективен начин да увеличите продуктивността си на работа.

Подобни публикации

Как кухненските уреди Miele могат да преобразят домашното готвене

redactort

Как да монтираме модулни мебели в хол

desito