Любопитно Психология

Определете вниманието си върху другите – важен аспект от самопознанието!

Установяването на вниманието върху останалите е много важен аспект от самопознанието , защото силните чувства и породените от тях импулси, могат да бъдат разрушителни, ако се използва неправилно.

Трябва да внимаваме как реагираме на собствените си емоции, както и да бъдем чувствителни към тези на другите. Но колко от нас наистина знаят какво влияние оказваме на останалите, включително и на най-близките си хора?

Може би за някои сме студени и безчувствени, за други да сме неискрени и измамни, за трети всичко това накуп. Може би ще бъдем шокирани, ако разберем какво наистина изпитвам към нас останалите и какво си мислят за нас- и това е тайната на човешкото поведение, която едва ли някога ще разберем.

Например може ли съвсем честно, с ръка на сърцето, да кажете, че знаете какво изпитват към вас колегите ви и познатите ви дори тези, за които си мислите, че са ви достатъчно близки? Дали вътрешното ви ,,аз” е наистина непозната земя?

Много често разбираме истини за себе си само когато някой се изпусне и избълва нещо по наш адрес. Не е приятно да получаваме такива информация по такъв начин( всъщност зависи от това , какво са казали). Може да научите истина за себе си и като попитате директно, но това не е толкова лесно. Може би си струва, ако опитате с човек, познаващ ви добре и чието мнение уважавате.

 

Подобни публикации

Емоционалната зрялост е по-важна от всяка романтична приказка

admin

Как се разбира размера на гърдите на една жена? :)

admin

Ролята на професионално създадения уеб сайт

admin