Любопитно Полезно Факти

Недостатъци срещу предимства на инвестирането в апартамент

Докато инвестирането в един апартамент може да има свой собствен набор от предимства, ето някои възможни недостатъци, които също е добре да се обмислят, преди да изберете да инвестирате.

Според данни от Националния съвет за недвижими имоти, за периода между 1984 до 2007 г., е била предвидена по-висока обща възвръщаемост за инвеститорите, отколкото средно за всички други видове имоти.

При сегашния бум в недвижимите имоти съществуват значителна част от инициатори, които биха искали да инвестират в един апартамент. Тези инвестиции имат множество предимства, което ги прави едни от най-желаните капиталовложения на пазара на недвижимите имоти. А стабилният паричен поток е, може би, най-голямото предимство, което изкушава инвеститорите. Получавате договорена сума пари от вашите наематели и като има значение колко са апартаментите като брой в сградата, това може да бъде и значително голяма сума. Нещо повече, да инвестирате в един апартамент може да ви донесе добри печалби, когато го продадете поради постоянното покачване на цените. Можете също така да спестите данъци, когато се продаде апартамента и да инвестирате парите в придобиване на друг имот.

Това не е, обаче, бърз тип инвестиция! Бързата инвестиция е нещо, което можете да продадете лесно, когато сте в нужда от пари, а един апартамент със сигурност не е такъв. Въпреки, че това е често срещан недостатък на инвестиране в някаква форма на собственост, то може да бъде основен недостатък, когато става въпрос за апартаментово инвестиране, защото това означава, че голяма част от парите си остават “блокирани” за дълъг период от време. Във време на извънредна ситуация, подобна инвестиция не се гарантира, че може да бъде ефективна. Така че се препоръчва винаги да включвате някои инвестиции в портфолиото си и да не се инвестират всички средства само в недвижими имоти.

Макар всичко казано дотук, предимствата си остават неколкократно повече от недостатъците. Така че, ако планирате да инвестирате в апартамент, не позволявайте на недостатъците да ви обезкуражават. Вместо това, опитайте се да ги преодолеете и да продължите напред по пътя към огромни финансови печалби. Късмет!

 

Източник: Магазин за мебели АРОН

Подобни публикации

Тънкости при луксозни коли под наем

admin1

Силното кихане може да е полезно понякога :)

admin

4 признака, че вашия партньор ви обича безумно

admin