Полезно

Лоша поличба ли е да се подарява часовник?

онлайн магазин за часовници

Когато инвестираме не само средства, но и любов при покупката, можем да надскочим всякакви поверия

Връзката между двама души преминава през различни етапи, както и празнични поводи, за които ние често умуваме какво да поднесем като подарък. Със сигурност темата с покупката на часовник от онлайн магазин ви е много позната, а колебанията сте ги изпитали на гърба си, именно заради онова страшно предупреждение, че е лоша поличба.

А така ли е в действителност?

Оказва се, че легендата има китайски произход. Йероглифът, който описва думата „часовник“, наподобява на този със смисъл на „смърт“. От там тръгва и това недоразумение, разпространявано от вярата на китайците за нещо негативно. То от своя страна се е пренесло по целия свят, включително и в Европа.

Познати са и други поверия, коренящи се от нагласите на хората от Изток, които считали, че часовниците са заредени с доста лоша енергия. Това с пълна сила се отнасяло до старинните модели, предавани от поколение на поколение в рода.

Те били натрупали отрицателни вибрации, благодарение на аурата на всички свои собственици, както и други, имали контакт с предмета. Ето защо, според тези течения, у дома не е желателно да се съхраняват стари вещи, които са били в ръцете на непознати или починали вече личности.

Има гадатели, които предупреждавали, че часовниците могат да привлекат опасни духовни сили. И така, ние може би рискуваме, ако подарим устройството на приятел или любим човек, защото може да го загубим?

Днес обаче ние вярваме, че ако инвестираме не само средства, но и любов при избора на бижуто за ръката, можем да надскочим всички странни поверия. Имате налице всички шансове да избегнете отрицателни въздействия, негативни последици и проблеми.

Е, ако все пак искате да спазите ритуала, нека получателят да плати за него символична сума, дори и монета от лев или два.

В крайна сметка битуват и други вярвания, според които, ако мъж подари часовник на своята дама, той декларира любовта си към нея „всяка секунда от деня“. Страхотно послание, предвид приближаващия Свети Валентин! И обратното важи: жените също могат да поверят времето си на своя партньор и да му подскажат, че могат и искат да го споделят заедно години наред.

При всички случаи, часовникът е специален подарък, с който се акцентира не само върху предпочитанията на получателя, ако е подбран с вкус и усет, но и върху безценното време, прекарано с близките.

Подобни публикации

Шумоизолация на под – материали

admin1

Как се връзва фидер

admin

Решения за съня: Помагайте на децата си да спят през нощта

admin