Полезно

Къде бърка популярната 90-дневна диета? Защо е толкова трудно задържането на килограмите?

otslabvane-na-koremВсеки, който някога е подлагал тялото си на различни хранителни промени и изпитания, ще се съгласи, че следването на конкретна диета (дългосрочна/краткосрочна) бива, меко казано, невероятна загуба на време, усилия и средства. Защо се получава така?

 

За разлика от хранителните режими/планове/ програми (в зависимост под какво определение ги срещаме), диетите под претекст биват срочни. Имат си начало и край, който обаче не винаги е положителен или удовлетворяващ.

Решаваме, че искаме да свалим, да кажем, 5 килограма от телесното си тегло преди идването на лятото. Първото нещо, за което се сещаме е да потърсим в търсачката някоя бърза, лесна и краткосрочна диета, която хем да ни позволява да си похапваме всичко на корем, хем и да ни лиши от желаните излишни килограми.

Това определение действително звучи доста познато – веднага разпознаваме не коя да е друга, а именно 90- дневната диета. Именно тя бива повече от отличен пример за изключително популярна повсеместно диетична схема, която лежи върху основите на разделното хранене, ала в същото време и позволява внасянето на изключително вредни храни в организма.

 

Обикновено 90-дневната диета бива стартирана с огромно желание, а с небивало нетърпение се чака и „въглехидратния ден“, през който следващият я ще може да „запълни“ в менюто си липсата на любими свои захарни и солени изделия.

Цялото това вълнение обаче рязко стихва при мисълта за онзи проклет „воден ден“, през който тялото ни бива лишено от всякакви хранителни източници. Всичко това води до едно страхотно объркване в организма, редувайки дните, посветени на гуляй и безспирно тъпчене с вредни храни, с „протеинови“ или „плодови“ такива.

 

При наличието на всичко това как би било възможно изграждането на изцяло нови здравословни хранителни навици, когато отново позволяваме да допуснем едни и същи грешки от миналото?

 

Воденето на здравословен, природосъобразен, изцяло органичен начин на живот, изключва напълно захранване на тялото с преработени продукти от захарно-вкусовата промишленост.

 

Не забравяйте, че начина, по който изглеждате и се чувствате зависи пряко от стила на живот, който водите! Помислете за вредите, които нанасяте върху организма си следвайки неподходящи и ограничаващи диети!

Извайването на съвършено тяло зависи само и единствено от вас!

 

Изкоренете старите си хранителни навици, които ви пречат да се видите в така желаната физическа форма, забравете безрезултатните и вредни диети, които често водят и до отключване на „йо-йо“ ефекти, включвайки се още сега в новата група записващи се за здравословната програма за отслабване на д-р Каменов!

webselo_transparent_PNG-300x300

Тази статия за здраве е написана от webselo.com!

 

 

 

 

 

 

 

 

Подобни публикации

Катаракта

adminche

Цветотерапия в леглото. Прочети задължително ;)

admin

Какъв размер плочки за баня

admin