Любопитно

Добри идеи за корпоративен подарък

Бизнес взаимоотношенията между фирми, или между фирма и физическо лице, винаги са били подхождащи с внимание към детайла и подсилени с комплимент. Разбира се комплимент може да бъде и фирмен подарък, а не само ласкави думи. Фирмен, или корпоративен подарък, може да се направи както за започване на взаимоотношения, така и за утвърдени и редовни клиенти. Всеки път обаче се сблъскваме с въпроса – Какво е най-подходящо?

Нека разгледаме няколко препоръки и съвети за фирмени подаръци

Персонализираните подаръци са винаги за предпочитане. Не поръчвайте 40 бутилки с вино за всеки един служител на фирмата партньор. Дори и за двете служителки, които не пият, за бременната счетоводителка и за човека, който винаги е казвал, че обича бира. Нека подаръкът бъде такъв, че да може да се използва от всички, а най-добре и индивидуален за всеки.

Не прекалявайте с подаръците

Ако имате клиент, който ви прави поръчки за 250лв на година, не му подарявайте кафе машина за 350лв. Подаръкът трябва да бъде пропорционално на поръчките, за да се избегнат неудобни ситуации и за двете страни. Помислете за подарък направен извън празничния календар. Всеки получава подаръци за коледа и от пренасищане, може Вашият да си остане дълго време опакован в целофан. А и подарък направен извън празниците, ще покаже на клиента, или бизнес партньора, че мислите за него 12 месеца в годината, а не само на задължителните за подаръци дати. Нека разгледаме и едни от най-подаряваните фирмени подаръци: Може да изберете специални тетрадки, или тефтери, като те могат да бъдат брандирани с Вашето лого. Пакет кафе, или специален чай си остават класически подаръци. Календарите също са класически подаръци и даже и задължителни, ако не като единствен подарък, то поне като допълнение. Аксесоарите за бюро са предпочитани подаръци за офис служители. Поставка за химикали, ще стои винаги на бюрото и ще напомня за Вас. Ако тя е дървена, ще придава още по-голяма тежест на мястото си.

Източник: UNIKATI BG

Подобни публикации

Съществуват ли хапчета за бързо отслабване и какви рискове могат да крият?

admin

Кадри с НЛО, заснети във военни зони! Гледайте непременно!

admin

Защо дрънкалките са задължителни за всяко бебе?

adminche