Любопитно Обща категория Факти

Как изглежда студентският обяд по света (Снимки)

9 снимки на студентски обяд по света

Опасенията по отношение на училищните обеди за ученици в САЩ са били общ проблем през последните няколко години. Родителите се притесняват за здравословното хранене на децата, но и искат да направят училищния обяд вкусен.

Централно подпомагана програма за обслужване на ученици, наречена Национална програма за обяд на училищата (NPL), се ангажира даосигури безплатни или евтини обеди за деца в частни и държавни училища с нестопанска цел, както и в институции за домашни грижи за деца. Това е инициатива, която понастоящем обслужва повече от 31 милиона деца, т.е. около 92% от училищата в САЩ.

Повечето родиители изразяват загриженост за храната, предоставена на децата, както по отношение на здравето, така и по отношение на качеството. “Sweetgreen” е серия от салатни кафенета, които се занимават с този въпрос и решават да обучават учениците на фитнес, здравословна диета и устойчивост.

Поради това те организират програма, в която има поредица от снимки от вида на обяда, консумиран от деца в целия свят. Оказва се, че тези училища се грижат за кулинарните си умения, като предоставят на децата най-доброто от всеки вид храна.

Разгледайте снимките, за да видите какви видове училищни обеди консумират децата в 9 различни части на света?

1. Франция

9 снимки на студентски обяд по света
Погледнете чинията, пълна със здравословен и вкусен избор: аспержи, пресни плодове, моркови, пържола и сирене.

2. Италия

9 снимки на студентски обяд по света
Ето някои вкусни тестени изделия и доматен сос отстрани. Също така, някои местни цветове с риба, поставени на рукола, салата “Caprese”, грозде и багет.

3. Бразилия

9 снимки на студентски обяд по света
Хляб с вкусни печени ядки, свинско със зеленчуци, както и ориз с черен боб.

4. Финландия

9 снимки на студентски обяд по света
Кой не обича да започва обяда си с някаква супа или със салата от цвекло и моркови, които да добавите към тази здравословна диета, както и парче хляб. Отлично меню с десерт с палачинка (pannakkau), гарнирана със сочни, пресни плодове, които правят ястието много привлекателно.

5. Южна Корея

9 снимки на студентски обяд по света
Вкусна рибна супа! Пресни зеленчуци отстрани, тофу поставено над ориза и кимчи. Не изглежда ли вкусно?

6. Украйна

9 снимки на студентски обяд по света
Вижда се, че десертът е палачинка. Но преди децата да скочат на нея, те ще трябва да завършат своите супа борш (супа от цвекло), картофено пюре с наденички и малко зеле.

7. Гърция

9 снимки на студентски обяд по света
Ето една наистина здравословна и вкусна храна. Можете да видите някои плодове, като пресни портокали, салата от краставици и листа от грозде с пълнеж, заедно с печено пиле. Накрая, гръцкото кисело мляко, гарнирано със семена от нар.

8. Испания

9 снимки на студентски обяд по света
За начало гаспачо (студена супа), хляб, пресни чушки, парче портокал и  зеленчуци. Има и скариди, поставени върху кафяв ориз.

9. САЩ

9 снимки на студентски обяд по светаКомбинация от питателна и вкусна храна: голяма бисквитка с аромат на шоколадов чипс, картофено пюре, чаша пресни плодове и грах. Основният деликатес за децата обаче са пилешките хапки (пържено филе).

Подобни публикации

6 НЕЩА, КОИТО ПРАВИМ ГРЕШНО СУТРИН

admin

3 съществени заблуди относно функционалността на климатиците

desito

Аномалиите на човешкото тяло

admin