Полезно

Как да премахнете петна и миризми от килима

Често от ежедневните дейности на килими се образуват упорити петна и миризми, особено ако къщата има малки деца или домашни любимци. Важно е да започнете премахването на петна веднага щом се образуват.

Колкото по-дълго петното остава на килима, толкова по-трудно ще бъде да го премахнете. За регионално почистване, може да проверите в Интернет.

Има много препарати срещу петна на пазара, но някои хора предпочитат по-естествена преенция. Оцет, водороден прекис и сода за хляб са естествени средства, които могат да се използват за почистване на килими от петна и миризми.

Методи за отстраняване на петна от килими

Премахнете излишните петна с парцал или хартиена кърпа. Ако петна се образува поради разливане на нещо, трябва да подсушите добре петното с хартиени кърпи, за да абсорбирате, колкото е възможно повече течност.

Методът за отстраняване на петна с водороден прекис и сода за хляб . Смесете ½ чаша водороден прекис с 2 супени лъжици сода за хляб в пръскачка. Разклатете бутилката, така че сода да се разтваря напълно и да се разпръсква съдържанието върху петната. С помощта на микрофибър плат (микрофибър), с малко усилия, опитайте да избършете петна от килима. Периодично се изплаква тъканта във вода и отново се нанася върху петна. Нанесете върху петна малко повече смес от пероксид и сода и оставете за 15 минути.

Отново изтрийте петното с кърпа от микрофибър. Изплакнете кърпата и повторете процеса до замърсяване в зоната. Почиствайте зоната на килима със суха кърпа, за да отстраните по-голямата част от влагата. Поставете вентилатора пред влажния участък, за да ускорите процеса на сушене на килима. Поръсете сода за хляб и оставете за известно време, след което вакуумирайте. Содата ще премахне останалите миризми.

Методът за премахване на петна с помощта на оцет, сода за хляб и водороден прекис . Смесете равно количество вода и оцет в дозатора. Напръскайте сместа върху петна. Нанесете достатъчно количество разтвор, така че петното да е напълно напоено. Оставете сместа за 30 минути върху килима и след това я оставете да изсъхне.

Поръсете петата със сода за хляб веднага след като изсъхне от оцета и оставете за няколко часа. Содата абсорбира миризми, така че ако има достатъчно време, това може да помогне да се премахнат неприятните миризми от килима.

Смесват се ¼ чаша водороден пероксид и една чаена лъжичка течност за измиване на съдове в малък пластмасов контейнер. Налейте продукта върху петно, поръсено със сода за хляб. Носете гумени ръкавици и обработете килимните влакна със смес от пръсти. Оставя се сместа да изсъхне и след това да се вакуумира областта на петна.

За упорити петна увеличете обема на оцет в разтвора. Силната миризма на оцет бързо изчезва, оставяйки чист аромат. Ако мебелите са за подмяна, научете повече за фирма, която да се заеме с тяхното изхвърляне: http://www.sofdom.com/izhvarlyane-stari-mebeli.

Съвети и предупреждения

Изпробвайте разтвор на пероксид върху незабележима площ на килима, преди да го приложите на по-видими места, особено ако вашият килим е тъмно на цвят. Пероксидът има слаб ефект на избелване и може да промени цвета на някои килими. Ако пероксидът не е подходящ за употреба на вашия килим, използвайте заместител на почистващия препарат за перилни препарати.

Подобни публикации

Как да направите добро първо впечатление?

admin

Прости правила за това как да съчетавате цветовете на дрехите

admin

Правилното решение – складове под наем

admin1