Полезно

Как да бъдем продуктивни?

Ако вече знаете как да работите продуктивно, също толкова важно е да се научите как да прекарвате почивните дни, без да си губите времето. Успешните хора знаят как да организират почивни дни, като се придържат към набор от специфични правила, които им позволяват да започнат работната си седмица с максимална производителност. Установихме, че всички тези правила си приличат и определихме най-важните за вас.

Не работи

В разпространението на цифровите технологии границата между работните и почивните дни започна да се размива. Първо, сега е по-лесно да решавате незавършени задачи от вкъщи. На второ място, благодарение на мобилните телефони, всеки от нас е почти винаги в контакт с колеги и мениджъри. Но ако не поставите граница между работа и лично време, никога няма да си починете истински. Мозъкът отнема време за презареждане. Затова се опитайте да се разсеете от бизнеса през уикенда. Ако не можете напълно да се откажете от работата, опитайте да отделите часове през уикендите, когато ще разглеждате служебната поща и отговаряте на обаждания и стриктно спазвайте този график.

Минимизирайте домашните си задължение

Домакинските задължения обикновено се трупат и заплашват да запълнят целия ви уикенд до края на седмицата. Освен това много домакински задължения са много близки до работата по отношение на време и ресурси, което не ви позволява да си почивате и да трупате енергия. За да имате добър уикенд, третирайте домакинските задължения по същия начин, както и работните задачи: планирайте ги, разпределете ги през седмицата, разсрочете ги за следващия.

Отделете време да помислите

Седмичното размишление е мощен инструмент за вашето саморазвитие и положителни промени в живот. Използвайте почивните дни, за да обмислите факторите, които влияят върху индустрията, в която работите, вашата компания и вашите цели. Без да се разсейвате от работната рутина, която правите от понеделник до петък, можете да видите нещата в нова перспектива. Използвайте това прозрение, за да промените визията си за следващата седмица и да подобрите производителността си.

Упражнения

Нямате време за учене през делничните дни? Имате допълнителни 48 часа през почивните дни. Упражненията не само имат положителен ефект върху тялото, но и намаляват хормоните на стреса, също така стимулират вашата креативност. Много успешни предприемачи и изобретатели знаят това добре – най-добрите идеи им хрумнали, когато се занимавали с физическа активност на чист въздух. Енергичните упражнения насърчават производството на ендорфин и подобряват мозъчната функция.

Подобни публикации

Как да планираме нашият сватбен ден?

admin

Да се насладим на момента: Готвенето – страст или необходимост?

king content

Как се връзва розетка за интернет

admin