Космос Любопитно Свят Факти

Какви са най-новите открития, свързани с антиматерията?

Какви са най-новите открития, свързани с антиматерията?

Законът на Нютон за универсалната гравитация (L) и законът на Coulomb за електростатиката (R) имат почти еднакви форми. Ако “м” в гравитационната сила получи отрицателен знак за антиматерия, предстоящите експерименти трябва да го разкрият. ДЕНИС НИЛСОН / RJB1 / Е. СИГЕЛ

Ако антиматерията се докаже, че съществува, тогава изведнъж ще стане физически възможно да се постигне огромен технологичен напредък, за който са писали множество писатели от жанра на научната фантастика поколения наред.

Възможността да има изкуствена гравитация е плашеща, но се основава на съществуването на отрицателна гравитационна маса. Антиматерията може да бъде тази маса, но ние все още не знаем, експериментално. РОЛФ ЛАНДУА / CERN

В момента тук няма такова нещо като гравитационен проводник. На електрически проводник, свободните заряди живеят на повърхността и могат да се движат наоколо, преразпределяйки се в отговор на каквито и да е условия. Ако имате електрическо зареждане извън електрически проводник, вътрешността на проводника ще бъде защитена от този електрически източник.

Но няма начин да се предпазите от гравитационната сила. Няма начин да се създаде еднородно гравитационно поле в пространството на пространството, както може да е между паралелните плочи на електрически кондензатор. Причината? Защото за разлика от електрическата сила, която се генерира от положителни и отрицателни заряди, има само един вид гравитационен “заряд” с маса и енергия. Гравитационната сила винаги е привличаща и просто няма място за това.


Това е схема на кондензатор, при който две успоредни проводящи плочи имат еднакви и противоположни заряди, създавайки еднаква електрическа област между тях. Тази конфигурация е невъзможна за тежестта, освен ако няма някаква форма на отрицателна гравитационна маса.

Но ако имате отрицателна гравитационна маса, всичко това се променя. Ако антиматерията всъщност е антигравитационна, падаща вместо надолу, тогава гравитацията я вижда, сякаш е направена от антимаса или антиенергия. Съгласно законите на физиката, които понастоящем разбираме, феномени като антимаса или антиенергия не съществуват. Можем да си ги представим и да говорим за това какво ще е поведението им, но очакваме антиматерията да има нормална маса и нормална енергия, когато става въпрос за гравитацията.

Подобни публикации

Дали антигравитацията съществува?

admin

НЕОБИКНОВЕНИ ХОРА !!!

admin

Най-дръзките и смели обири в историята

admin