Обща категория

Избор на модни рокли с яки

12322a  Международни дизайнери представиха за новия сезон огромно разнообразие от модели на рокли в ретро стил с контрастиращи яки и маншети.

 Удобствата на роклята с яка

Класическият модел на роклята с яка е черна рокля с контрастираща бяла яка, която може да бъде направена от дантела или по-плътен материал. Много често хората наричат този стил “католическо училище” или “костюм на прислужница”, но въпреки това те са еталон за вкус и стил. Трябва да се отбележи, че яката или маншетите са декоративни елементи, които правят цялостния стил завършен.

 

Хитът на годината са стила на рокли с яки тип “ученичка”, чиито ръбове могат да са заоблени или остри. Този модел има редица предимства, едно от които е създава млад и нежен образ за жената, която я носи. Трябва да се отбележи, че е класическа и подходяща за всякакво мероприятие и никога не излиза от мода.

 Изборът на правилната рокля с яка

За момичета и жени с всякаква форма е идеална за роклята тип калъфче в един тон и украсена със стилна яка и маншети. Към нея пасват класически обувки “лодка” и малка чанта.

Яката е важен елемент при роклите с къс ръкав, които са идеални за млади момичета, които предпочитат удобството и комфорта на всекидневно облекло. Този модел върви добре с всеки стил  обувки (от класиката до спортните), големи чанти и широки шалове.

Що се отнася до цвета, предпочитаните са: синьо, тъмно синьо, бежово, розово или червено. За контраст и привлекателен образ н подберете рокля с бяла яка и маншети. Модерни са и рокли на точки, с геометрични фигури и флорални мотиви.

 Предимства на роклите с яка

При избора на рокля с яка трябва да се помни някои правила.

Нежният пол с тясно лице трябва да отдава предпочитание на рокли с обемни кръгли яки и да се откажат от другите модели.

Собственичките на пищни форми, трябва да се откажат от обемни яки, по-добре е този елемент да бъде тесен и нисък.

Лицето се смекчава с ниска яка а  по-високата е идеална за  дами с остра брадичка.

Подобни публикации

Кредит срещу банкова гаранция

admin

Най-изгодните онлайн магазини в България

admin

Как се е родил първият човек

admin