Полезно

Звукоизолация на таван – истинско спасение

Звукоизолация на тавана – истинско спасение за тези, които не са случили на съседи.

Източниците на шум са много и разнообразни. Съседите са хора на живота – купонът не спира, китарата извива своя глас, музиката е до последно увеличена, а танците не спират. Разбира се, провеждате разговор, но ефект няма.

В този случай трябва да вземете ситуацията в свои ръце и да направите ефективна звукоизолация.

Звукоизолация на тавана самостоятелно е доста трудоемък процес. Така е, защото трябва да се отстранят структурните и въздушни шумове.

Структурният шум се разнася от стъпките от горния етаж, падащи предмети.

Въздушните звуци се разпространяват по въздуха. Техен източник са музиката, гласовете на хората, шума на транспортните средства и други. Всички тия звуци използват въздуха за разпространяването си.

Високите и ниски звуци се изолират по различен начин. Насипните и меки материали изолират звуците с висок диапазон – човешката реч, високата музика.

Ниските звуци се получават от музикалните инструменти, например, китара, барабани, пиано – те предават във въздуха не само звук, но и вибрации.

Изолирането им е по-сложно и за това се използват специални материали.

Направата на звукоизолация на тавана започва с правилно избраните изолиращи елементи. Работата е в това, че леката изолация във вид на плоскост или руло минерална вата не притежава достатъчна плътност и тегло, за да защитят жилището от вибрации и ниски звуци.

Само тежките звукоизолиращи материали помагат ефективно да се справите с повечето звуци. Списъкът с материали, подходящи за звукоизолация на тавана е много голям и разнообразен.

На пазара има всичко – леки насипни материали или плоскости за изключване на високите звуци, материали за звукопоглъщане и изолация на вибрациите.

Неоспорим е факта, че колкото по-дебела е изолацията, толкова по-добре поглъща звуците.

Преди да се започне работата по тавана, трябва внимателно да се огледа повърхността му, да се премахнат разни шпакловки и замазки, които в последствие може да паднат.

Ако тя е равна и чиста, може просто да се покрие със специални шумопоглъщащи панели. Поставят се един в друг и образуват добра защита от звуците.

Предимствата на тези материали са очевидни. Те се закрепват направо на тавана, даже и на неравен.
Тези изолиращи материали слабо поглъщат вибрациите и ниските тонове, защото плътността им е малка.

Подобни публикации

6-те най-странни качества на перфектния мъж, според учените

admin

Как да подобрите немския си език?

admin

Detoxant цена, отзиви – форум, мнения, капки, състав – как се приема? В България – къде да купя

desito