Анализ Любопитно Полезно Факти

За кои стоки има забрани и ограничения при внос и износ. ВНИМАНИЕ!

Нормите за безмитен внос са определени нормативно. В тези рамки пътниците могат да пренасят стоки, които не подлежат на вносно митническо облагане.

Норми за безмитен внос на навършилите 16 години. Всеки пътник, който има навършили  16-години, има право безмитно да внася следните стоки:
– до 200 броя цигари (100 пурети или до 50 пури или до 250 грама тютюн) Може да си изберете 😉 ;
– не повече от един литър алкохолни  и дестилирани напитки с повече от 20% съдържание на алкохол;
– до 500 гр. кафе или не повече от 200 гр. екстракт;
– до 100 грама чай или до 50 грама екстракт;
– 60 гр. парфюмни изделия или до 200 милилитра тоалетна вода;
Различни медикаменти, в такъв вид и количества, че да съответства на личните необходимости на пътуващия;
Стоки, които са придобити в чужбина и са различни от споменатите на обща собствена стойност до 100 евро или равностойността им в която и да било друга валута.

Норми за безмитен внос за малолетни лица
Нормите за безмитен внос за малолетни лица се различават от тези за лицата, навършили 16-годишна възраст. Имат право да пренасят медикаменти във вид и количества, които да съответстват на техните лични нужди, а също и предмети и вещи, които са придобили в чужбина, като валутната им равностойност не може да надвишава 50 евро.

Внос и износ на благородни метали и скъпоценни камъни
Ввносът и износът  на скъпоценни камъни и благородни метали от чуждестранни и местни физически лица е уреден от Министъра на финансите. В следните размери е допустимо да се внася и изнася свободно:

  • До 36 грама платина и злато в полуобработен или необработен вид;
  • До 50 грама  бижута от платина и злато;
  • До 250 грама сребро.

Много често пътуващи лица
Важно е да знаете, че физически лицата, които преминават границата по-често от веднъж месечно, използват по ниски норми за безмитния внос в размер на – 20 евро за придобитите стоки в чужбина и – 30% от традиционните норми за стоките.

Надвишаване на нормативно позволената стойност
Ако общата стойност на стоките, внесени от едно лице надвишава нормите за безмитен внос, тогава безмитен внос е допустим единствено за част от стоките, стойностите на които не надвишават указаните норми. За останалите е необходимо да се попълни бланка за стокова митническа декларация. Тя може да бъде получена на гранично пропускателните пунктове от някой от митническите служители. На гърба на всяка от тях са отпечатани указанията за попълване, с които пътниците да се запознаят предварително, като това значително ще ги улесни в правилното оформяне и попълване на декларацията.

kakvo-me-ochakva-ako-na-mitnicata-me-hvanat-s-poveche-ili-razlichno-ot-deklariranoto

Подобни публикации

Какви имоти в Бояна ще намерите в SUPERIMOTI?

adminche

Презентиране на продукти в интернет

admin1

Качественият сън гарантира здравето

redactort