Бизнес

Европалети – алтернативно използване

За хората в транспортния бизнес или в складовите товаро-разтоварни дейности, в големите предприятия, зад думата европалети се крие добре познат стандарт и качество. Отличен помощник, осигуряващ сигурен транспорт на стоките, сигурно съхранение на стоките и възможно най-добра оперативна сигурност. Стандартът е ясно определен и специално за европалети от типа EUR, EUR1 са 800мм-1200мм-144мм.

Хората обаче, трябва да знаят, че това е стандарт създаден от компания. Европалетите са дело на EPAL затова и другото им име е EPAL-палети.

Съкращението крие зад себе си Европейската палетна асоциация, която е създадена през 1991 г. Тя обединява в себе си лицензирани производители и сервизи на палети и бокс-палети. През 2016 г. от асоциацията показаха завидна идейност в използването на европалетите на място, което е извън обичайната практика.

Европалети бяха използвани за построяването на „Колизеум” – голямата танцувална и парти сцена на един от най-големите световни фестивали „Сигет” в Будапеща. За построяването бяха използвани 4500 европалети. Тази престижна изява, показа версатилността на европалетите и как техния стандарт, и качество надхвърлят обикновената представа свързана с транспорта и съхранението на стоки. Естествено, всяко използване, което излиза от споменатите сигурни практики, изисква проект, който да бъде предварително обоснован и нужната експертиза, която да изпълни заданието. Дотогава европалети са същия символ на стандарт и високо качество.

Подобни публикации

11 най-добри инвестиции през 2022 г.

admin

Бързите кредити възстановиха обема си отпреди кризата

admin

Как да спестите пари за апартамент

desito