За Дома

ВИК проблеми

Може би сте в затруднена ситуация и се питате как да откриете скрити течове на вода. Повредите на водоснабдителните, канализационните и отоплителните системи, проникването на дъждовна вода през дефекти на покрива, както и течове в системата за подово отопление, могат да причинят сериозни проблеми и впоследствие да доведат до необходимостта от скъпи ремонти. Проблемът е, че е изключително трудно да се открият тези проблемни зони на ранен етап поради факта, че те не винаги се виждат визуално.

Факт е, че много често клиентите не искат да виждат тръби и други комуникации, затова строителните екипи старателно ги крият в замазки, стени и зад окачени тавани. От естетическа гледна точка всичко е красиво и удобно, но когато става въпрос за намиране на проблемни зони, започват трудностите. Влагата се стича от нищото, а собственикът, като правило (в 90% от случаите) няма схема за комуникационно оформление.

 

Какво можем да направим?

Отговорът е само един – трябва да предприемете обследване с термокамера на дома си. То представлява откриване на течове с термокамера. Само с помощта на него ще бъде възможно да се открият скрити течове абсолютно безболезнено за интериорна декорация на стаи и да не се харчат пари за скъпи ремонти. Освен това, въз основа на резултатите от термодиагнистичния анализ, можете лесно да премахнете течовете на тръбите, без да отваряте цялата комуникационна система. Ползите са очевидни – спестявате време и икономисвате разходи.

В допълнение към търсенето на проблеми с тръбите в отоплителната система, с помощта на такова проучване, можете лесно и бързо да откриете течове в топъл под или друг дефект, който се е появил по време на довършителната работа, но по някаква причина не е бил открит навреме.

С помощта на съвременно оборудване и квалифицирани техници, всички дефекти могат да бъдат идентифицирани бързо и локално. Тоест, не е нужно да отваряте всички подове и стени, за да елиминирате малък теч. Достатъчно е да намерите проблемната зона, в която има теч с помощта на добър професионалист и качествена термокамера.

 

Как с помоща на термографията може да се открият скрити течове?

Всичко може да стане лесно и бързо поради факта, че топлофизичните свойства на строителните материали са силно зависими от влажността, така че, колкото по-висока е влажността, толкова по-висока е топлопроводимостта на материала. Например,  откриване на теч от подово отопление с термокамера означава, че материалите, от които са направенои подовете, са абсорбирали влага. Това означава, че топлината преминава през тях по-бързо и термограмата веднага ще покаже това.

По този начин термичната образна диагностика е най-оптималното решение за откриване на скрити дефекти, свързани с течове на вода. Термовизорът лесно улавя разликата в стотни от градуса, правейки видими скритите дефекти.

По този начин през последните години термодиагностиката на жилищни помещения се превърна в най-удобният начин за идентифициране на всички течове на тръби (покриви, отоплителни системи и други) в една сграда. Термичните изображения, проведени от експерти, ще ви помогнат да разберете откъде произтича проблема. Най-важното е, че е лесно и бързо може да отстраните всички проблеми.

Подобни публикации

3 дизайнерски съвета как да спестите пари за ремонт и опразване на жилище

admin

Страхотни идеи, които можете да реализирате със самозалепващо се фолио

admin

Къде може да сложим калиброван гранитогрес – съвети от Гауди ДС

adminche