България

Благоевград излиза на протест в защита на осъдените заради Чората полицаи. Мирният протест в защита на осъдените полицаи ще започне в 17 часа на 7 май.

В Благоевград излизат на мирен протест в защита на петимата полицаи, които излежават 7-годишни присъди заради смъртта на Чората, предаде БНР.

Хиляди се обединиха в социалните мрежи под мотото “Полицаите не са убийци“.

Припомняме, 14 години след смъртта на Ангел Димитров – Чората по време на специализирана операция срещу наркоразпространението и сексуалната търговия ВКС отсъди по 7 години затвор за полицаите Борис Механджийски, Иво Иванов, Янко Граховски, Мирослав Писов, и Георги Калинков.

Въпреки че полицаите бяха оправдани по обвинението за причиняване на смъртта на Ангел Димитров, Европейският съд по правата на човека призна държавата за виновна. По този начин се стигна до възобновяване на делото, което завърши с осъдителни присъди. В момента петимата са в бобовдолския затвор.

Близки и приятели на полицаите, както и хиляди граждани подкрепиха създадената в социалните мрежи група “Българският полицай не е убиец”. Полицията в Благоевград също изрази морална подкрепа с осъдените служители на реда.

Мирният протест в защита на осъдените полицаи ще започне в 17 часа пред съдебната палата в Благоевград.

Подобни публикации

Позиция на ректора на Югозападния университет „Неофит Рилски“ по повод тиражният размер на му месечна му заплата

admin

Време е за избор на летни гуми

admin1

Съкровищата на България (1 част)

admin