Полезно

Защо хидродинамично отпушване на канали

Много хора мислят, че хидродинамичното отпушване на каналите и промиване на канализационните тръби е много скъпо мероприятие, недостижимо за обикновените граждани. Това мнение е обосновано от факта, че осъществяване на хидродинамичния начин на почистване на канализацията изисква използването на скъпи устройства.

Наистина, за обслужване на магистралните тръбопроводи промивката се прави със специални машини, които често са монтирани на товарни автомобили.

За да се почистят тръби с малък диаметър и да се извърши отпушване на каналите на домакинствата се използва компактна техника – тя може да бъде преместена със силата на двама мъже.

Независимо, че размерите са компактни, това оборудване за почистване на канализацията може качествено и много ефективно да почисти тръбопровода, обирайки даже малките отлагания. При това стойността на този вид услуга не е висока. Помислете за това, че смяната на канализационните тръби е много по-скъпа, отколкото обикновена промивка.

Задвижването на хидродинамичните устройства се извършва с различни видове енергия.

Малка машина за пълно почистване на канализацията може да подава вода под налягане 150 атмосфери. На много гъвкав маркуч се слагат специфични дюзи, които подават стабилно водата. Движението на дюзите се насочва от силата на водата, която се подава под налягане в отвора, намиращ се в задната част на дюзата.

При избор на дюзи за отпушване на каналите е необходимо да се има предвид размера на тръбите, вида и степента на запушването. Обикновено комплекта включва:

– Пробивни дюзи. Те са нужни за пробиване запушване, което се състои от различни отпадъци.
– Дюзи за отделяне на утайки и натрупан пясък.
– Дюза тип”въртележка” за отстраняване от тръбата на случайно попаднали предмети.
– Роторна дюза – за качествено и бързо отделяне на отложени мазнини.
– Универсални дюзи – използват се за отпушване на канали в случаите, когато е известен вида на запушването. Тези дюзи се справят много добре с много видове замърсявания.

При добре проектирана канализационна система и правилна експлоатация не се налага чести промивки на тръбопровода.

Да се закупува устройство за почистване на канализацията не си струва. По-изгодно е да се потърси фирма, която предлага услугата отпушване на канали и промивка на канализацията.

Фирмите разполагат с голямо разнообразие от модифицирани устройства с различна мощност. Опитните специалисти ще се справят качествено и бързо с почистването на канализацията. Това ще удължи срока на нейното ползване.

Подобни публикации

Kак се тровят котки

admin

5 неща, които са изобратени от жени

admin

Ако вашият партньор прави тези 6 неща, е луд по вас

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .