Полезно

Съвети за избор на правилните маратонки или спортни обувки

Как да купя подходящата обувка всеки път

  1. Направете своя избор на база активност

Баскетболните обувки са предназначени за баскетбол. Тенис обувките са предназначени за тенис. Обувките за бягане са предназначени за бягане, а маратонките – за друг спорт. Вярвате или не, това не е измама от индустрията за облекло и обувки, за да ви накара да купите повече обувки.

Производителите проектират обувки, които улесняват практикуването на всеки спорт, така че спортистите да могат да се представят по-добре и да намалят вероятността от нараняване. Например баскетболните обувки са проектирани с плоска подметка, перфектна за стабилно стъпване на игрището и за бързо и гъвкаво движение. Те също така осигуряват по-голяма стабилност на глезените, за да предотвратят навяхвания – често срещана травма в спорта.

Важно е да изберете спортната обувка въз основа на упражненията, които планирате да извършите. Ако посещавате фитнес салон, помислете за покупката на дамски маратонки, предназначени за по-голямо разнообразие от дейности. Винаги можете да си вземете евтини дамски маратонки, но е по-вероятно да получите някакво нараняване или няма да усетите ефекта от тренировките.

  1. Сменяйте обувките според времето

Едно от най-лошите неща, които можете да направите с тялото си, е да продължавате да носите спортните обувки, които вече са повредени. Обувките са предназначени да осигурят опора за краката и глезените ви, но тъй като вътрешната част се разпада, цялото ви тяло страда от ефектите. Всъщност, един от моите класически показатели за това кога да си купя нов чифт обувки е, когато започна да усещам гънки и празноти в подметката.

Когато има забележимо износване на средната част на подметката – обувките изглеждат неравномерни, когато се поставят на равна повърхност.

Дори и обувките да не се носят редовно, сменяйте ги след една година.

Ако сте много активни, може да се наложи да сменяте обувките си на всеки няколко месеца. Това може да е скъпо, но пък ще ви спести разходите за медицинска помощ.

  1. Определете своя бюджет

Спортните обувки могат да се намерят на различни цени. Последното нещо, което искате, е да си харесате един чифт в магазина, да се влюбите във фитнеса, а след това да останете без пари в банковата сметка.

Подобни публикации

Как се връзва люлка

admin

5 типа ризи, които всеки мъж трябва да притежава

admin

6 навика на най-успешните жени

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .