Бизнес Обща категория Полезно

Бързо темпо на оперативен лизинг на автомобили

Оперативен лизинг на автомобили се оказа изгодна услуга за голяма част от бизнеса. В повечето стандартни договори се определят подробно отношенията между страните по повод на финансиране, сервизно обслужване, застраховки на автомобила. По желание на клиента, в договора може да бъдат включени точки, отнасящи се до монтаж на гуми, доставка, авариен ремонт.

Оперативен лизинг на автомобили е изгоден и за двете страни. Фирмата, която предоставя автомобилите е получила неговата стойност до пълна амортизация, но същевременно остава транспортното средство. Договорите се сключват за срок, който не може да бъде по-дълъг от срока за експлоатация на вписаното имущество.

За всеки случай е добре да се сравни стойността за наемане на автомобили за конкретни модели в различни фирми, предоставящи оперативен лизинг на автомобили. Колкото повече са тези фирми, толкова по-добре е за клиентите, защото конкуренцията ще доведе до намаляване цените на предоставената услуга.

Разумното управление на автомобилния парк, правилното структуриране на организацията и периодичната оценка на съществуващата и прогнозна конюнктура реално ще ви помогне да икономисате значителни суми с използването на оперативен лизинг на автомобили. Икономисаните средства имате възможност да ползвате за развитие и разширяване на бизнеса си.

Ако фирмата се занимава с транспортни услуги, то тя винаги може да обновява собствения си автомобилен парк, без да закупува нови автомобили. След изтичане на договора за ползване на автомобилите, фирмата има възможност отново да подпише нов договор и пак за нови транспортни средства. Могат да се заявят и модели, които са надеждни и с малка вероятност за аварии през първите години на ползване, което ще икономиса много средства на фирмата-превозвач.

Този начин на ползване на автомобилите позволява и на хората, които имат желание да карат луксозни коли, а нямат възможност да си купят, да постигнат мечтите си. Срещу месечна вноска те ще разполагат с желаната марка кола и ще са удовлетворени. След приключване на договора, те отново могат да имат новата желана марка автомобил срещу подписване на нов договор.

Така оперативният лизинг на автомобили е изгоден и това дава възможност да се развива с все по-бързи темпове, да задоволява едновременно интересите на клиенти и на собственици.

Подобни публикации

Екологични аспекти на изработката на мебели по поръчка – как да бъдем отговорни потребители

admin

Какво представлява притеснението у детето и как да работите върху него?

admin

Threads – новото приложение на Meta в отговор на Twitter

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .