Електронни магазини Технологии

Обзавеждане на кухнята – с отопление и готварски печки

Кухненски електроуреди, отоплителни уреди

Топлината в кухнята на един дом в сравнение с останалите стаи винаги се чувства винаги по осезаемо. Това е съвсем нормално тъй като там е парещото сърце на дома, където се приготвят любимите семейни ястия и ежедневно работи готварската печка. Затова предлагаме текст направим като своеобразно съчетание между избора на отопление за кухнята и готварските печки, за да се получи максимална ефективност и икономична среда.

Отоплителни уреди в кухнята през зимата

Готварската печка в кухнята работи всеки ден и хвърля достатъчно топлина в стаята, така че да я затопли за определен период от време, но значи ли това да не отоплявате кухнята? Още повече, ако тя е обединена с трапезарията, то ще изглежда невъзможно да се храните на студено след като сте отделили толкова време за готвене.

От значителна важност е да се търси ефекта на балансирано отопление в кухненския амбиент. Защото той ще влияе не само на температурата на въздуха, но и на другите уреди в кухненския интериор. Например хладилникът и фризерът не трябва да са подложени на стрес от допълнителна топлина в кухнята, защото това се отразява на чувствителните им охлаждащи системи.

Проблем е и когато температурата на въздуха в кухнята винаги е ниска и се затопля само от включването на готварската печка по един или два пъти през деня. Тогава се получават неприятно усещане като студена влага в помещението. Ето защо е важно да се търси споменатия баланс и постоянна температура в кухнята, в рамките на 18-20° C през зимата. Факт ще бъде неимоверното покачване с градус, два, три, когато използвате печката за готвене.

При положение, че нямате централно отопление с термостат в дома, един от вариантите е да използвате радиатор. Съвременните видове радиатори са много по-ефективни и икономични от моделите преди 20-30 години. Но ако използвате такъв в кухнята всеки ден, в края на всеки зимен месец, ток сметката ще бъде доста солена.

Алтернативни на радиаторите отоплителни електроуреди са конвекторите. Всяка година се отчита повишаване на техните продажби в България, като това си има своите причини. В сравнение с радиаторите, предимства на конвекторите с състоят, в това че са по-икономични от радиаторите и са много по-подходящи за поддържане на балансирана температурна среда. Проблемът при тях е, че заради особения работен процес в помещенията праха циркулира постоянно в стаята. Затова при избор на конвектор, трябва да се търси оптимална позиция в помещението.

В категорията на модерните отоплителни електроуреди спадат също така кварцовите печки, които използват инфрачервеното лъчение. Те обаче са по-подходящи за отопляване на по-малки стаи, защото ти имат директно въздействие върху само най-близките обекти и не толкова за цялостната температура в помещението.

„Новите” готварски печки

Проблематика с отоплителните печки е от сезонен характер. Тоест трябва да мислите как да я решите преди да започне зимата. Когато обаче трябва да обзаведете кухнята с уред от категорията готварски печки, то тогава знаете, че търсите нещо, което ще служи на домакинството доста дълго време.

Съвсем логично е да предложим от новите печки на пазара, нови в смисъла на това, че имат разширена контролна част и функционалност, която позволява готвенето на много повече храни чрез заложени различни технологични процеси.

Сред най-продаваните готварски печки в България от дълго време в челните позиции се подвизават комбинираните модели. Тези с фурна и котлони, а в последните десет години с котлони два електрически и два газови. Такива печки са многофункционални и с тях могат да се приготвят пълната гама ястия от закуска до вечеря.

Не може да се занемари фактът, че в новите модели контролната част за фурната предлага разширена функционалност. Възможните ястия, които можете да приготвяте само с един уред стават доста повече. Съвременните готварски печки с фурна могат да заменят успешно грил за сандвичи; в комбинация от функции за печене и изсушаване на ястието; в настройка за печене на пица, която имитира досущ пещта. Списъкът е доста дълъг, така че как ще използвате новите модели готварски печки зависи от традициите в семейството и ястията, които предпочитате.

В по-малки кухни, в студентски общежития, каравани или други такива по-малки помещения съвсем резонно могат да се използват мини електрически фурни или умалени модели готварски печки. Те са ограничени до максимум два керамични котлона и едно отделение за печене.

Сред големите предимства на мини фурните и малките готварски печки са тяхната компактност, добра енергийна ефективност, лесното почистване и поддръжка, бързината с която може да се готви с тях и да не забравяме отличната цена.

Когато търсите компактно и евтино решение за допълнително решение в кухнята, като най-добро такова идват модерните електрически котлони. Те са най-евтини в категорията и са удобни за разполагане в най-различни малки и големи кухненски помещения. Поради това, че загряват бързо могат да се използват в домакинска среда за приготвяне на чай, за загряване на вода, за сваряване на месо, за аламинути.

Изборът на комбинирана готварска печка, мини фурна, електрически котлон, или пазаруването на другите видове готварски печки, зависи от кухненското пространство. Базирайте се на потребностите в кухнята, с мисъл, че нещо изглеждащо сега ненужно, в бъдеще ще създаде стила на готвене в дома. Не претрупвайте пространството с припокриващи се като предназначение готварски уреди, а изберете най-точен за конкретната кухня и традиции в дома.

Подобни публикации

Камери за видеонаблюдение: Необходимост или задължителен елемент  

admin

Тоалетна пестяща вода и средства

admin

Кои са важните фактори при вентилационни и климатични инсталации в офиса

king content
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .