Бизнес

Необходими стандарти при офис-сградите.

Новопостроените и вече съществуващи такива съвременни офис-сгради, трябва да отговарят на определени стандарти за строеж и експлоатация. Част от тези изисквания са окачената фасада, повече светлина и открити пространства и обезопасеност на сградата и прилежащите и площи. Стандартите по отношение на класовете офис-сгради и оборудването им са международни и е добре да се знаят, за да не възникнат недоразумения между наемателите и отдаващите под наем такъв род сгради. Изпълнявайки нужната стандартизация, фирмите строители могат да предложат на наемателите или купувачите и работещите в офис-сградата нужния комфорт за работа, лесен достъп до работното място и паркиране без никакви проблеми. Нека очертаем някои от основните стандарти при офис-сградите:

Терен – добрата инфраструктура на околността на терена, като главни булеварди, спирки на публичния транспорт и лесен достъп до-офис сградата е първото, което трябва да се изпълни.

Паркинг – осигуряването на подземен и надземен паркинг с адекватен брой места за служителите в офисите на сградата и за посетителите е сред стандартите, които трябва задължително да се изпълнят.

Обслужване и услуги – офисите от най-висок клас А според стандартите, трябва да имат рецепция, която да улеснява достъпа до различните места от сградата. Наличието на места за кафе, хранене и лобита за почивка съобразени с капацитета на работещите и посещаващите офис- сградата, е нужен за този тип сгради. Асансьор, аварийни изходи, безжичен интернет и подобни екстри, са част от имиджа на сградата.

Структура на сградата – височината на помещенията по стандарти трябва да е минимум 2.8 метра. Общите части не трябва да са повече от 12 процента. Големи стъклени прозорци и фасади за по-добра естествена осветеност и повдигнати подове за по-добра вентилация, трябва да са изградени от висококачествени материали. Добрата мобилност в цялата сграда и изчистения и функционален дизайн са необходими качества на офис-сградите.

Системи – системи за придвижване, компютърни системи, охранителни камери и източници на електроенергия, са само част от необходимите функционални системи на офис-сградата.

В България тепърва навлизат офис-пространствата от такъв тип, отговарящи на необходимите стандарти. Много проекти за целта биват стартирани и изпълнявани в големите ни градове.

Източник: http://zid-ko.com/

Подобни публикации

4-те най-важни сили, формиращи бъдещето на световната икономика

admin

В какви ситуации помагат бързите кредити

admin1

10 икономически термини, които най-вероятно не знаете!

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .