Мода

Макси дрехи – дрехи, които визуално удължават и стесняват фигурата

Преди години беше изключително трудно да се намери конфекция за пищни дами. Макси дрехи се предлагаха единствено като по-голям размер, а не се обръщаше внимание на силуета, материите и декорациите, които са подходящи за по-пухкави жени. Днес, за щастие, дизайнерите вече насочиха усилията си и в тази посока, така че, в специализираните магазини могат да се намерят чудесни модели за пълни момичета. Те са създадени така, че да прикриват недостатъците и да наблягат върху предимствата на фигурата, което ги превръща в перфектното облекло, ако искате да „свалите“ визуално няколко килограма и да изглеждате шик.

Разбира се, принос за това имат не само кройките, а и материите. Нека видим кои са най-подходящите материи за макси дрехи.

За официални макси рокли се препоръчват тъкани като атлас, креп, тафта, полиестер и едра френска дантела.

За да подчертаете формата и да създадете строен силует, е необходима плътна и едновременно еластична материя. Ако ханша е „прибран“, много подходящи са и роклите и поли с големи джобове.

Стилни макси дрехи

Най-често шифонът се използва за шиене на стилно облекло в класически или гръцки стил. Тази материя е една отлична алтернатива на коприната и сатена. Шифонът не се набръчква, лесен е за поддръжка и най-вече отлично прикрива прекомерната пълнота. А една умело скроена официална рокля от шифон може да добави обем на бюста и да направи визията особено женствена.

Ако искате да изглеждате още по-официално, може да изберете макси дрехи от кадифе. От този материал най-добре изглеждат рокли в тъмно синьо, зелено, лилаво, бордо. Тоалетите не се нуждаят от допълнителна декорация, достатъчна е цепка на полата или по-дълбоко деколте. Дизайнерите обичат да използват кадифето за драпиране на отделни елементи.

От няколко години дантелените рокли са особено търсени. Дори, според статистиките, те са на второ място по популярност сред сватбените рокли голям размер. Обикновено акцентите са в зоната на бюста, гърба и раменете. Дългите макси рокли с дантела с непрозрачно късо покритие са перфектни за по-пищни жени.

Цветен спектър

За празнични макси дрехи не е необходимо да избирате традиционните цветове, които се считат за намаляващи визуално размера. Не е нужно винаги да залагате на тъмни нюанси. Модните вечерни модели за пищни жени могат да бъдат изработени и във всички нюанси на червеното: вино, бордо, алено, както и лилаво, люляк, виолетово, смарагд, тъмнозелено и синьо.

Интересно изглеждат тоалетите, в които са комбинирани два нюанса на един и същи цвят, като по-тъмният е разположен отстрани, а по-светлият – в зоната на бюста и ханша.  Дантелени модели с черна подплата пък ще подхождат на пищна дама с добре оформена талия.

Пастелният нюанс на вечерните рокли с големи размери е грандиозен и актуален. Сред модните тенденции попадат и всички тоалети, който имитират цвета на кожата – така нареченият нюд. За визуално удължаване и стесняване на силуета може да заложите и на  вертикална драперия или щампа отстрани.

Вечерното облекло за пухкави дами може да бъде допълнено от дълги висулки, чанти или клъчове със среден размер и с дълги дръжки. Принтовете и текстурираните елементи трябва да са малки или средни, за да не добавят допълнителен обем към фигурата. Ако поводът позволява, можете да изберете модел с флорален или еклектичен орнамент в стил бохо.

Подобни публикации

Изберете правилните дамски боти за вашия тип тяло

adminche

Тенденции в мъжките тениски

admin

Имам сватба – какъв костюм да избера?

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .