Полезно

Кои са най-често използваните зъболекарски услуги?

Колкото и добра устна хигиена да поддържаме и да ходим редовно на профилактични прегледи, понякога се налага да използваме стоматологична помощ, за да ни се реши дентален проблем.

Едни от най-често използваните зъболекарски услуги са:

  • Вадене на зъб;
  • Лекуване на кариес;
  • Кореново лечение.

Кога се налага изваждане

Една от най-честите причини за вадене е неправилно поникнал мъдрец. Тези крайни кътници много рядко могат да поникнат, без да създават проблеми и когато са разположени под ъгъл към венеца, нямаме друг избор, освен да ги извадим. Други случаи за вадене се налагат след неуспешни коренови лечения, пародонтални заболявания или остри периодонтити.

За да не изпадаме в положение, изискващо задължително такава зъболекарска услуга, е добре да посещаваме стоматологичния кабинет на всеки 6 месеца за профилактика.

Защо можем да се доверим на съвременните пломби

Лечението на кариес е най-масовата зъболекарска услуга и тя завършва традиционно с пломба. За разлика от преди, когато пломбите бяха амалгамни – черни или сиви – на съвременен етап се използват най-масово пломби от фотополимер. Те имат отлични механични качества и са с великолепен естетически ефект. Предлагат се с голямо богатство от нюанси и оцветители, така че максимално да наподобяват зъбите ни. При поставяне се полират до абсолютна гладкост и по този начин прехода между зъба и пломбата е невидим.

Съвременните пломби са дълготрайни и с много висока износоустойчивост, не се свиват и предпазват в много голяма степен от развитие на вторичен кариес.

Кога е необходимо да изчистим зъбните канали

През всеки зъб преминава канал, в който има нерв и кръвоносни съдове. Предните зъби имат по един канал и един корен, а кътниците по три или повече. При определени дентални състояния се налага да прибегнем към зъболекарски услуги, които включват лечение на въпросните канали. Това включва тяхното почистване и впоследствие запълване със специално вещество.

Кореновото лечение е зъболекарска услуга, която се прилага при пулпити, които се получават при ненавременното лекуване на кариеси. Други състояния, които налагат такова третиране, са периодонтитът и грануломът. Първото представлява бактериално замърсяване на около зъбната кост, а второто – вследствие на нелекуван периодонтит се получава стопяване на костта и се развива защитна тъкан.

При адекватно и навременно прилагане на тази зъболекарска услуга, зъбите се възстановяват безпроблемно и безболезнено и могат да ни служат дълги години.

За добра грижа на нашите зъби трябва винаги да се обръщаме към доверени специалисти с доказано име в бранша. Дентален център BulgariaDent в гр. София разполага с екип от отлични стоматолози с дългогодишен опит и квалификации, които предлагат всички нужни зъболекарски услуги за отлично лечение на стоматологичните ни проблеми.

Подобни публикации

4 неща, които трябва да знаем при създаване на дизайн за търговски обекти

admin

Осветителни тела за таван – разнообразие от форми, цветове и настроения

admin

Избор на подходяща течност за чистачки

redactort
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .