Полезно

Как да обновим паркета?

Красивият и качествен под е основната част от интериора, която привлича вниманието още при влизане в помещението. Класическият дървен паркет винаги изглежда стилен и актуален. Разбира се, ако е правилно поддържан. Ето защо, от време на време дървеният паркет изисква специално внимание и обновяване на външния му вид, тъй като е обработен със специално покритие, което не може да служи дълги години.

Най-доброто решение за обновяване на външния вид на дървения паркет е неговото циклене. Този процес, макар и доста прост, неусетно изисква спазване на правилата, както и специално оборудване. Ето защо, за да извършите този вид работа, е необходимо да се обърнете към специалисти, които се занимават отдавна с циклене на паркет София и със сигурност знаят как да го направят правилно и ефективно.

Те ще ви дадат пълната информация за това как се извършва работата, как се изчислява нейната цена и всичко останало. Цикленето на паркет представлява премахване на горния слой с цел отстраняване на различни петна и замърсявания, както и дребни драскотини и други дефекти. За целта се използва специално оборудване, което дава възможност покритието да се направи гладко и да възвърне първоначалния си купешки вид. След цикленето паркетът се покрива със защитен лак за удължаване на експлоатационния му живот, както и за придаване на привлекателен блясък.

Ако обмисляте циклене на паркет, нека ви изтъкнем няколко предимства:

  • Възможност за реставрация на паркет с история или оригинален дизайн
  • Удължаване на експлоатационния живот на паркета
  • Цената на цикленето е много по-евтина в сравнение с пълната подмяна на подовата настилка

Основни съвети за бързо и ефективно циклене на паркет

В случай на значителни повреди е по-ефективно да се работи с барабанна машина, която нежно отстранява тънък слой лак и не засяга по-дълбоките слоеве на покритието.
Ако битумът излезе в пролуките между лаговете, шлифовъчната хартия ще се запуши бързо, така че ще трябва да се сменя по-често.
Процесът на циклене на паркет също варира в зависимост от вида на дървото, използвано за направата на подовата настилка. Цикленето на паркет от борова дъска, за разлика от дъбовото покритие, ще бъде много по-лесно поради факта, че дървото е по-меко и по-гъвкаво, но не толкова стабилно, колкото дъба.
Преди извършване на работата подът трябва да е напълно сух, защото дори леко влажна повърхност може да се деформира. Също така е необходимо да изсушите цялата стая.
Най-добрият вариант за подновяване на стария паркет, разбира се, е да се доверите на специалисти. Така рискът нещо да се обърка и да се наложи цялостна подмяна на паркета е нулев!

Подобни публикации

Никога не се обръщайте така към детето си! МНОГО ВАЖНО ЗА ВСЕКИ РОДИТЕЛ!

admin

Какво трябва да знаете за мъжете с татуровки?

admin

5 Малко известни фактори, които могат да повлияят на онлайн репутацията Ви

desito
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .