Любопитно

Как да изберем мъжки спортни обувки

Мъжките спортни обувки отдавна не са предназначени само за тренировки и физическа активност, но и за всекидневно носене навън, на разходка и за срещи с приятели и познати. Как обаче да изберем правилните за нас и с какво да ги съчетаем? Кои са популярните и най-предпочитани брандове?

Как да изберем мъжки спортни обувки

За правилния избор е необходимо да конкретизираме къде точно смятаме да ги носим? Например, за спорт и фитнес, трябва да заложим на моделите с мека каучукова гъвкава подметка и задължително с възможност за проветрение и циркулация на въздуха в крака. Изискването при моделите за бягане е пък да са изключително леки. Ако обичате дългите разходки с приятели и познати, то основното изискване към мъжките спортни обувки е добрата проветривост на краката. При по-сурови условия на експлоатация, то задължително се нуждаем и от система за водонепромукаемост.

 

При избора на стилни решения за всекидневна употреба, изборът и продуктовата гама на популярните марки днес е доста разширена. Те са по-достъпни както откъм разнообразие в дизайните, така и в размерите и цветовите комбинации. След като знаем вече как да направим избора е важно да научим и как да правим комбинацията с облеклото си.

С какво можем да ги съчетаем

В основата на правилната комбинация на мъжките спортни обувки с цялостния аутфит е стила ни на обличане. Ето и основните използвани стилове: 

  • всекидневен – подборът и съчетанието на този тип се прави на база общия вид. Ярките цветове на мъжките спортни обувки могат да бъдат идеалното допълнение към неутралните нюанси;
  • корпоративен – за добра външност и представителност на работното място или на служебни срещи и фирмени мероприятия, можете да комбинирате с бизнес костюм. За да се получи добра картина обаче, необходимо е панталона да не е широк, а цвета неутрален;
  • спортно-елегантен – много добра комбинация би могла да се получи при използването на класическо сако с риза и дънки;
  • спортуване – тук основния акцент е върху удобството на крака и неговата здрава фиксация за избягване на контузии. Без значение дали практикувате спортно ходене, тенис или футбол, добър вариант е използването на един единствен класически цвят, като белия например.

Кои са най-известните производители

Към днешна дата съществуват множество специализирани производители и брандове на мъжки спортни обувки, но има няколко, които са световно известни и най-популярни сред потребителите. Това е така, защото те отделят изключително голямо внимание на удобството, красотата и издръжливостта на своите продукти. Това са марки, като Adidas, Asics, Converse, Nike и др.

Подобни публикации

Мегаземетресение в Япония! Чудовищно!

admin

Тайните на младостта и красотата са разкрити!

admin

От дърво до електрическа китара

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .