Полезно

Йога за деца – защо да запишем детето си на йога

Защо децата се нуждаят от такова обучение и как то се различава от това на възрастните. Нека видим. На първо място…

Йога укрепва здравето на детето

Тази система е комплексна и съчетава в себе си грижата за здравето не само на физическо, а и на ментално ниво. Чрез упражненията за силно, мобилно и гъвкаво тяло, и правилно дишане може да постигнете следните ползи при децата под формата на игра:

  • Оправяне на стойката
  • Укрепване на мускулния корсет
  • Изграждане на сила и гъвкавост
  • Подобряване на координацията
  • Развиване на чувството за баланс
  • Контролиране на емоциите и изграждане на емоционална сила
  • Балансиране на тялото и ума
  • Повишаване на самочувствието и самоконтрола
  • Развитие на творческото въображение
  • Намаляване на стреса
  • Укрепване на всички телесни системи
  • И не на последно място добро настроение

Това е така, защото йогата за деца за разлика от тази за възрастни е поднесена под формата на забавление и игра. Основното в обучението по йога за деца е добротата, търпението, ненасилието, подкрепата, хумора, забавата и разбирането. Всички йога учители са обучени да се държат по този начин с децата.

Умствена релаксация и емоционална интелигентност

За никого не е тайна, че съвременният свят създава силно безпокойство. Натоварването, което има едно дете днес е несъизмеримо с неговата възраст и истински желания. Йога ще помогне – да релаксира децата не само физически, но и психически. Чрез различни техники за отпускане, музика и правилно насочване на енергията заниманията ще научат децата ви да се грижат за себе си, и връстниците си. Осъзнавайки радостта от малките победи и задружното, приятелско отношение без конкурентна среда децата ви ще стават все по-спокойни и уравновесени.

Йога за деца – за най-малките йога е като игра

Заниманията са като игра, в която участват. За разлика от часовете за учене тук никой не казва на децата ви, че трябва да научи нещо. Но чрез йога уроците може по неусетен начин децата да натрупат нови знания. Да научат важни факти за света, различните държави, природата, животните, съзвездията, планетите и другите култури.

Йога за деца – как да обясним на децата философията на йога?

Не си представяйте, че учителите по йога ще ангажират децата ви с философията й, и ще ги натоварват излишно с непознати термини и названия. Най-малко пък ще ги занимават с религия. Философията на йога учи децата на различни добродетели неусетно. Често те са вплетени в игрите и упражненията, в които децата имитират качествата на различните животни.  Така например ще се научите да бъдете силни като лъва, гъвкави като червейчето, грациозни като котката и верни приятели като кучето.

Бъдете сигурни, че учителите по йога познават много техники за задържане на вниманието на децата ви. Уроците, които преподават във вид на игри, приказки и упражнения ще възпитат у децата ви не само сила и гъвкавост на физическо ниво, а и същите качества на ментално ниво, както и позитивно мислене и уважение извън залата.

Подобни публикации

Кое е важно за доброто счетоводно обслужване

admin1

Алкохолът ви помага да говорите по-добре чужд език

admin

Как да ползваме куриерски услуги Гърция

admin1
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .