Любопитно Технологии Факти

Изберете най-доброто – Нейтив срещу Хибрид мобилно приложение

Нейтив срещу Хибрид мобилно приложение

Като експерт в индустрията, който е изградил и двата вида мобилни приложения и е помогнал на други хора да направят същото, предлагаме ви пълна информация за Нейтив и Хибрид мобилно приложение.

Имайки базата данни, от която се нуждаете, сами ще може да решите, на кое да се спрете.

Ние съветваме да изберете skyeystudio.com и с помощта им да изградите своя виртуален свят!

Нейтив срещу Хибрид мобилно приложение – изберете по-доброто!

Истината е, че тук няма верен и грешен отговор, черно-бял отговор.

Тук има уникална ситуация, в която всеки сам ще трябва да реши.

Първо, нека да обясним на всички, какво точно означават тези два различни термина.

Нейтив мобилно приложения са разработени за конкретна операционна система. Следователно, те имат определени насоки, които в крайна сметка подобряват потребителския опит.

Хората, които използват Нейтив, обикновено се придвижват по-бързо в приложението.

Наред с това за нейтив приложенията е по-лесно да имат достъп до някои от вградените компоненти на устройството на потребителя. Такива са, например камерата, GPS или списъка с контакти.

Хибридните приложения изглеждат и функционират по същия начин като Нейтив приложението. Те обаче са създадени в мрежата с помощта на JavaScript и HTML5.

Те могат да работят на множество платформи, защото са написани само с един език за програмиране.

Ето, защо, преди да започнете да изграждате приложението си, ще трябва да решите: по кой от тези два маршрута ще поемете!

Тази статия ще ви даде отговори за предимствата и недостатъците в разработката на Нейтив и Хибрид мобилни приложения.

С нейна помощ ще може да изберете най-добрия начин за разработване на мобилни приложения.

Кои са Нейтив и кои Хибрид мобилни приложения

Хибридните приложения са най-подходящи за MVP или проекти с ограничени бюджети и времеви рамки.

Нейтив приложенията са най-подходящи за продукти, които изискват персонализирани функции, скорост и надеждност.

Научете плюсовете и минусите на разработката на родните и хибридните приложения, за да определите кое приложение е най-добро за вас.

Какво представлява Нейтив мобилното приложение

Приложението Нейтив е софтуер или програма, разработена да изпълнява някаква специфична задача, за определена среда или платформа.

Нейтив приложението е изградено с помощта на инструменти за разработка на софтуер (SDK) за определена софтуерна рамка, хардуерна платформа или операционна система.

Подобно на Android приложението, изградено с помощта на Java Development Kit на платформата Java, приложението iOS е построено с помощта на iOS SDK, Swift и Objective C. По същия начин, Нейтив е необходим на Windows платформата.

Какво е хибридно приложение

Хибридните приложения могат да бъдат изтеглени от магазина за приложения на платформата като Нейтив. Те дават достъп до всички функции на платформата. Тя, от своя страна, може да има производителност близка до тази на Нейтив приложението.

Водещи разлики в Нейтив и Хибридната версия

Хибридните приложения се теглят с помощта на уеб технологии като CSS, HTML и JavaScript, докато Нейтив приложенията са изградени със специфична технология и език за конкретна платформа като Java. Те са подходящи за Android, Swift за iOS.

Хибридното приложение се изпълнява в webView (изглед, който показва уеб страници, използва същия двигател на браузъра, но не и джаджи, подобни на браузър).

Необходими са собствени приставки за достъп до функциите на платформата Нейтив, като камера, микрофон и т.н. (Нейтив приставките са като обвивка, върху местните компоненти).

Хибридно приложение може да бъде изградено за всяка платформа. Това се прави от единична кодова база.

Защо Хибридно мобилно приложение?

Единният код база означава веднъж и е за всички платформи навсякъде, но за чистото приложение трябва да се изгради и поддържа отделен код на всяка платформа.

Същият екип за разработка може да достави приложение за всяка платформа, включително уебсайт, защото всичко, което му е нужно са уеб технологии.

Хибридното приложение се базира на уеб технологии, така че същото приложение може да се изпълнява в браузър като всеки друг уебсайт. То може да работи като прогресивно уеб приложение (PWA).

Хибридните приложения могат да постигнат същото ускорение на производителността, като Нейтив приложението.

Хибридното приложение може да има същия и последователен потребителски опит в платформата. Това се случва, независимо от преместването на потребителя между различни устройства или браузъра.

Недостатъци на хибридното приложение

За повечето приложения производителността е същата като при Нейтив по отношение 3D, HD игрите, високите графично ориентирани приложения и други, ориентирани към производителността. Така хибридният подход може да не върви добре.

Хибридното приложение има достъп до всички функции в устройството, ако му бъде разрешено и също като touchId, media и др., но зависи от Нейтив приставките. Понякога Нейтив плъгина добавя сложност в разработката.

Хибридното приложение има зависимости към различни библиотеки и рамки като Cordova, Ionic. Това е така, защото последните трябва да са в синхрон с всички промени във версията на платформата и изданията.

Рамки за разработване на хибридни приложения

Cordova е отворена мобилна рамка. Cordova Plugin помага за достъп до функциите на устройството. Тя позволява да се използват стандартни уеб технологии за развитие на различни платформи. Приложения, насочени към всяка платформа.

Ionic е платформата за приложения за уеб разработчици. С нея можем да изградим невероятни уеб, мобилни и десктоп приложения, всички с един споделен базов код и отворени уеб стандарти. Така се използва Cordova зад сцената.

Защо Нейтив мобилно приложение?

Графичните приложения, HD игрите, интензивните анимационни приложения могат да се представят добре, защото Нейтив кодът е по-бърз от HTML и JavaScript. Стандартите на WebGL помагат на браузъра и хибридното приложение за геймърски приложения да отговарят на производителността, но все пак Нейтив има предимство.

Местните SDK позволяват достъп до функциите на устройството. Не се налага те да се занимават със сложността на Нейтив приставките и функциите на устройството. Те ще бъдат достъпни заедно със SDK.

Недостатъци на Нейтив приложението

Положените усилия за развитие на всяка платформа, увеличават времето за разработка.

Всеки код на платформата добавя време и разходи към разработката. Това от своя страна ще създаде свой собствен цикъл за издаване и актуализации.

Различният базов код, винаги е бил предизвикателство, за освобождаването на една и съща функция на всички платформи. Необходим е различен набор от умения, за разработване и поддържане на едно и също приложение. Това увеличава разходите.

Заключение

Решението да се избере хибрид или Нейтив плъгин се базира на целите и приоритетите на организацията. Приложението, естеството и средата на приложението също могат да повлияят на решението.

Изборът на изработка на мобилно приложение за вашия сайт, ще постави основа в бъдещето Ви утре.

Надяваме се тази статия да ви помогне да направите правилния подход!

Подобни публикации

Мегаземетресение в Япония! Чудовищно!

admin

5 знака, които показват, чe не можете да сте с партньор без специална емоциална връзка

admin

Какви са топ тенденциите в интериора на банята? (Снимки)

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .