Любопитно

Защо дрънкалките са задължителни за всяко бебе?

Когато се очаква появата на малкото човече, за него се купуват различни принадлежности, в състава на които задължително влизат и дрънкалките за бебе. Какво е тяхното предназначение и защо са сред задължителните атрибути за всеки новопоявил се мъник? На каква възраст трябва да е той, за да започне да ги използва и как да направим правилният избор? Нека видим съветите на Amek Toys!

Защо дрънкалките са полезни за бебетата

Основно тези играчки са предназначени за забавление на мъника и ангажиране на неговото внимание, за да не плаче и да не се тревожи. Те издават приятни и успокояващи звуци, помагащи на бебенцето да се съсредоточава и да се ориентира от къде пристига звука. За да са по-ефективни, съвременните детски дрънкалки дори издават електронни звуци и светлини.

Макар и да не се замисляме, дрънкалките развиват и усъвършенстват различни умения в малкото човече. Те му помагат да се научи с поглед да проследява движещия се обект, както и да се съсредоточава конкретно върху него. Когато бебенцето разбере, че държейки играчката в ръчички, когато я разклати, тя издава звук, започва да проявява интерес и да се научава, че определено действие води до конкретен резултат и това му доставя удоволствие.

На каква възраст трябва да ги използват

Бебешките дрънкалки са подходящи в момента, в който малкият сладур се научи да хваща и държи леки обекти в ръчичките си. Това обикновено се случва на 4-тия месец или малко по-късно, въпреки че съществуват и случаи, в които още на 2-рия месец детето вече може да свива пръстчетата и да държи леки и тънки предмети.

Вероятно сте забелязали, че този тип детски играчки винаги са оцветени в ярки цветове. Това е направено с цел привличане на вниманието на малкото бебче. Това означава, че от момента на неговото проглеждане, то може да започне играта с дрънкалките. Обикновено те се окачват на леглото, над главичката, а височината трябва да му позволява да ги докосва след протягане. Добър избор също е поставянето им на количката, която по време на движение ще активира дрънкането и успокояването на детето.

Как да разберем дали са безопасни

Много е важно при избора да се убедим, че закупените дрънкащи играчки за бебока са напълно безопасни за него. Ето няколко примера, на които да обръщате внимание, когато правите своя избор:

  • Уверете се, че мъника няма да може да захапе или глътне играчката;
  • Уверете, че липсват каквито и да е остри и прободни ръбове; 
  • Не е желателно да са окачени върху ластик, който след опън, може да удари детенцето по главичката или ръчичките.

Подобни публикации

Предимства на Minelab металотърсачи

adminche

Леонардо да Винчи е могъл да вижда в други измерения

admin

6 навика на най-успешните жени

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .