Полезно Факти

За силен имунитет и добро здраве – пробиотици за деца

Здравето на децата е най-важното за всеки един от нас. Децата трябва да имат добър имунитет за да са в добро здраве. Непрекъснатите контакти в детска градина и училище често са причина за вирусни инфекции и простудни заболявания. Употребата на антибиотици нарушава микрофлората в стомашно-чревния тракт и това прави децата още по-податливи на заболявания. В тези случаи се налага използването на пробиотици за деца. Тяхното приемане е наложително и при дисбактериоза.

Само нормалната микрофлора е сигурност за добро храносмилане, здрав стомашно-чревен тракт, а всичко това е гаранция за добро здраве. Естествените пробиотици при проблеми със здравето не са достатъчни, защото не всички могат да достигнат в червата. Една голяма част се унищожават от стомашния сок. Ето защо при проблеми с червата, при лечение и вземане на повече медикаменти е задължителна употребата на пробиотици за деца.

За да бъде достатъчно ефективен био препарата трябва да е ясен неговия състав. За всяка определена цел и насока има определена комбинация на компонентите в тази био добавка. Задължително е да са изписани в етикета всички съставки, щамовете, влизащи в състава на био препарата. Всяка употреба на био препарат за регулиране състава на микрофлората трябва да е съгласувана с педиатър.

Трябва да се уточни дозата, защото тя е различна за всеки организъм, тъй като и състава на микрофлората е различен. Понякога се получава и различен ефект при една и съща доза в зависимост от конкретното състояние на организма – стрес, недоспиване, ползване на повече лекарства.

Пробиотици за деца в ранна възраст помагат за нормализиране на храносмилателния процес когато започва включването към храненето на различни видове храни и сокове. Тогава появата на диария и запек често съпътстват малкото дете и пробиотикът помага за преодоляване на всичко това. Всяка смяна на режима на хранене, както и при никнене на зъби често налага ползването на пробиотици за деца.

В интернет ще откриете допълнителна информация за всичко, свързано със същност, съдържание и приложение на пробиотици за деца. Приемането им трябва да става само по лекарско назначаване и дозата и срока на прием да се спазват.

Подобни публикации

Конфликтите на работното място – вредни ли са за бизнеса

admin

Спиращи дъха кадри от ядрена катастрофа в Япония

admin

Валидни бюлетини за референдума, открити от чистачка в плевенско училище

admin
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .